Title of a News Article

Vali Erin'den mesaj ...

Vali Erin'den mesaj ...
banner206

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yayınladığı bir mesajla tüm İslam aleminin ve Şanlıurfalıların Miraç Kandilini tebrik etti.

Mesajında, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in en büyük mucizelerinden biri olan İsra ve Miraç hadisesinin gerçekleştiği gece olan Miraç Kandilinin, yüzünü Hakk’a çevirenlere Allah’ın yardımcı olacağının müjdesi olduğunu belirten Vali Erin, şunları ifade etti:

Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bahsedilen İsra ve Miraç hadisesi, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in İslam’ı insanlığa tebliğ etmek ve Hakk’ın yanında yer almak uğruna yaşadığı sıkıntılı bir zamanda gerçekleşen bir mucizedir. İnsanları hak ve adalete davet ederken kabileler arasında dolaştığı halde hakaret ve sıkıntılara maruz kalan Peygamberimiz’in kalbi bu hadise ile huzura kavuşmuş, Yüce Allah, O’na büyük bir mucize yaşatan İsra ve Miraç olayını lütfetmiştir.

Cenab-ı Allah’ın büyük kudret ve saltanatını gösteren muazzam bir olay olan İsra ve Miraç, sadece Peygamberimizin şahsına özel bir hadise değildir. Bugün, O’nun davasına kendini adayan, tüm insanlık için hak ve adalet isteyen İslam alemi de yaşadığı zorluk ve sıkıntılar karşısında Yüce Allah’ın yanlarında olduğunu idrak etmeye muhtaçtır. Miraç, huzur ve güven içinde bir insanlığın olduğu, gözyaşı, kan, işgal, sefalet ve yoksulluğun olmadığı bir hayatın inşası için çaba sarfedenlere, Allah’ın yardım edeceğinin de müjdesidir.

Bu mübarek gece vesilesiyle, dünyanın dört bir yanında İslam aleminin bayraktarlığını yapan ülkemize ve milletimize Cenab-ı Hakk’ın yardım ve desteğini niyaz ediyor, Peygamberlerin emaneti olan Mescid-i Aksa başta olmak üzere tüm İslam beldelerinin kurtuluşunu  diliyorum.

Alem-i İslam’ın ve milletimizin Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu mübarek gecenin tüm insanlığa hayırlar getirmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195