Title of a News Article

3 ülke anlaşmaya vardı, Türkiye Rusya ve İran...

3 ülke anlaşmaya vardı, Türkiye Rusya ve İran...
banner206
 uriye krizinin çözümü için Astana'da düzenlenen 6. toplantıda Türkiye, Rusya ve İran yeni çatışmasızlık bölgelerinin sınırları üzerinde uzlaştı. Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada çatışmasızlık bölgeleri için gözlem gücünün bölgeye gönderileceğini duyurdu.

Buna göre, Türkiye, Rusya ve İran, İdlib'deki çatışmasızlık bölgelerine kontrol güçleri gönderecek.

Türkiye, Rusya ve İran, İdlib'e 500'er gözlemci gönderecek.

Garantör ülkeler olan Türkiye, Rusya ve İran heyetleri, İdlib ilinde kurulacak 4'üncü çatışmasızlık bölgesinin sınırlarını da belirledi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama

Astana'dan çıkan İdlib uzlaşaşı hakkında Dışişleri Bakanlığından ilk açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada;

Astana toplantısında, Türkiye, İdlip çatışmasızlık bölgesine ilişkin müzakere süreci boyunca, muhalefetin garantörü sıfatıyla sahadaki muhalif grupların yaklaşım ve değerlendirmelerini de dikkate alarak mutabakatın hayata geçirilmesinde belirleyici rol oynamıştır. (Türkiye, Rusya ve İran) Üç ülkeden gözlemciler, (İdlib'teki) çatışmasızlık bölgesinin sınırlarını teşkil eden güvenlikli bölgelerde oluşturulacak kontrol ve gözlem noktalarında konuşlandırılacaktır.

  • 7.TOPLANTI EKİM AYI SONUNDA
  • Dışişleri Bakanı Abdrahmanov, 7. Astana toplantısının ekim ayı sonunda yapılacağını açıkladı.
  • Toplantıya katılan kaynaklardan alınan bilgiye göre, kontrol güçlerinin yerleşeceği alanlar, gelecek teknik görüşmelerde kararlaştırılacak.
  • Ayrıca Astana'daki toplantıda, uzun süredir müzakereleri süren İdlib'teki çatışmasızlık bölgesinin sınırları da netleştirilerek karara bağlandı.

Sınır bölgesine askeri araç ve askeri personel sevkiyatı yapıldı.

Komandolar sınırda

Hatay'da sınır bölgesine askeri araç ve askeri personel sevkiyatı bugün de devam etti. Türkiye'nin, terör örgütü PKK/ PYD'nin kontrolündeki Afrin'e müdahalesi konuşulurken, Afrin sınırının sıfır noktasındaki hudut karakollarına topçu bataryaları ile komando birlikleri sevk ediliyor.

Bugün de Kırıkhan-Reyhanlı yolunda askeri araç hareketliliği yaşandı. Kırıkhan Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin önlemleri altında geçişi sağlanan askeri personel ve askeri araçlar sınır karakollarında konuşlandırılacak.

Komandolar sıfır noktasında
GÜNDEM
Komandolar sıfır noktasında

Birçok bölge TSK'da

PKK/PYD işgalindeki Afrin sınırından Türkmendağı’na uzanan operasyon bölgesi içinde Taftanaz Havalimanı ile bölgenin en yüksek dağı Cebel Erbain gibi stratejik noktalar bulunuyor. İdlib ve Halep’e hakim birçok noktayı ele geçirecek Mehmetçik, Afrin’de PKK’lı teröristleri ve Lazkiye’de de terör oluşumlarını yakından izleme imkanı bulacak. Türkiye’nin kontrolünde olacak bölgeler arasında Cebel Erbain, Taftanaz, Cisr’eş Şuğur, Eriha, Mar’at Numan, Han Şeyhun gibi noktalar bulunuyor.

1 yıl önce bugün: Türkiye, Suriye'de!
OYNAT01:31
1 yıl önce bugün: Türkiye, Suriye'de!
24 Ağustos 2016, saat 4. Türkiye, güneyindeki terör tehdidine karşı büyük bir operasyon başlattı. Saatler 11.07'yi gösterdiğinde Türk tankları Suriye topraklarına girdi. 2011'de başlayan Suriye iç savaşında Esed rejimi, DEAŞ, PYD/PKK ittifakının Türkiye'yi hedef haline getirmesine karşı başlatılan sınırötesi operasyona 'Fırat Kalkanı' ismi verildi.

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2017, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195