Title of a News Article

"ABD PYD'ye silah yardımını kesti"

.

"ABD PYD'ye silah yardımını kesti"
banner206

PYD'ye doğrudan ve çok sayıda silah yardımı yapmayı öngören ABD yönetiminin Türkiye'nin baskılarından sonra kararı askıya aldığı belirtildi.

Washington Post gazetesi, Türkiye'nin siyasi baskıları ve PYD ile Türkiye arasında ihtilafın devam etmesinden dolayı böyle bir kararın alındığını yazdı.

Gazeteye konuşan Amerikalı yetkililer, Türkiye'nin Azez, El-Bab ve Cerablus hattında güvenlikli bölge oluşturmaya çalıştığını da belirtti.

 

ABD PYD'Yİ TÜRKİYE'YE KARŞI UYARMIŞTI

Gazete ayrıca, Amerikalı askeri yetkililerin, Türkiye ile karşı karşıya gelmemesi konusunda PYD'ye uyarıda bulunduğunu vurguladı. Gazeteye konuşan bir yetkili, Rakka operasyonundaki en büyük krizin Araplarla PYD arasındaki bir çatışmadan geleceğini, El Bab'ın bu sebeple kritik olduğunun da altını çizdi.

 

BAKAN CARTER YARDIMLARIN GEREKLİ OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

New York Times gazetesinde yer alan analizde, ABD Başkanı Barack Obama Milli Güvenlik Kurulu'na verdiği talimatta DEAŞ'le mücadelenin hızlanmasını ve PYD'ye daha fazla silah verilmesini istediği öne sürülmüştü. Gazetenin iddiası Amerikalı yetkililer tarafından yalanlanmamış hatta ABD Savunma Bakanı Carter yardımların gerekli olduğunu iddia etmişti.

 

ERDOĞAN OLAYIN ÜZERİNE GİTMİŞTİ

23 Eylül'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD'nin PYD'ye verilmek üzere Kobani'ye silah dolu iki uçak indirdiğini söylemiş ve ABD'yi sert bir şekilde eleştirmişti. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ise PYD ile birlikte çalışmayı sürdüreceklerini belirtmişti.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2016, 11:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195