Title of a News Article

ABD YAPTIRIMLARA BAŞLADI

ABD YAPTIRIMLARA BAŞLADI
banner206

Türkiye PYD/PKK terör örgütüne yönelik başlattığı Barış Pınarı harekatından sonra ABD başkanı Trump ard arda açıklamalar yaparak, Türkiye 'ye yaptırım uygulacaklarını açıkladı. İlk yaptırımlar üç Bakanı kapsıyor.

ABD Hazine Bakanlığı, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yaptırım listesine alındığını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, duyurusunu yaklaşık 3 saat önce yaptığı, Türkiye'ye yönelik yaptırımları kapsayan başkanlık kararnamesini imzaladı. Kararnamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan herhangi bir yaptırım bulunmazken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptırım listesine alındı.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan , Milli Savunma Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olmak üzere iki bakanlığı yaptırım listesine alındığı belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Hazine Bakanı Steve Mnuchin’in “ABD, Türk güçleri yoluyla şiddetin yükseltilmesinden, masum sivillerin tehlikeye atılmasından ve bölgenin istikrarsızlaştırılmasından Türk hükümetini sorumlu tutuyor. Gerekirse ilave yaptırımlar uygulamaya hazırız” dediği kaydedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195