Title of a News Article

Bir kadının gerçek yaşını gösteren 9 işaret

Bir kadının gerçek yaşını gösteren 9 işaret
banner206

Bir kişinin gerçek yaşını ortaya çıkaran yalnızca kırışıklıklar, gri saçlar, eller ve boyun değildir. İlk bakışta fark edilmeyen birçok başka yaşlanma belirtisi vardır. Bizler, yaşlanma sırasındaki değişikliklerin bir kadını mahvetmediğinden, ona özel bir çekicilik kattığından eminiz. Ancak yine de bu izleri tamamen silmek isteyenler için bir rehber oluşturduk.

Alın düzleşir 

Çoğumuz, deri altı yağ tabakasının yaşa bağlı olarak azalıp bu hacim kaybına neden olduğunu muhtemelen hayal edemezdik.

Bu arada pek çok insanın sevdiği botoks enjeksiyonları bu durumu daha da kötüleştiriyor. Alın pürüzsüz kalsa bile hacmini kaybederek kadının gerçek yaşını ortaya çıkarıyor.

3Dudaklar hacmini ve nemini kaybeder

Dudaklar hacmini ve nemini kaybeder 

Maalesef dudaklarınızın şekli yıllar içinde değişir. Hacimlerini kaybederler, kururlar ve çevrelerinde kırışıklıklar oluşur.

​​​​​​​

4

Eskiden nemli, dolgun ve şehvetli olan dudaklar, yaşlandıkça görsel olarak küçülür ve incelir.

​​​​​​​

5Göbek deliğinin şekli ve boyutu da değişir

Göbek deliğinin şekli ve boyutu da değişir 

Vücudun bu kısmı fazla kilo, omfalosel gibi hastalıklar, piercingler ve hamilelikler nedeniyle yaşla birlikte orijinal görünümünden uzaklaşır.

​​​​​​​

6Gözlerin altında koyu halkalar belirir

Gözlerin altında koyu halkalar belirir 

30 yaşından sonra düşük kolajen üretimine bağlı olarak cilt altı yağ tabakası incelir.​​​​​​​

7

Göz çevresindeki cilt yoğunluğunu kaybeder, daha şeffaf hale gelir ve kan damarları görünmeye başlar. Bu da göz altında koyu halkalar oluşmasına neden olur.​​​​​​​

8Kulak memeleri sarkar

Kulak memeleri sarkar 

Kulak memeleri de tıpkı eller ve boyun gibi bir yaş göstergesidir. Şaşırtıcı olsa da kadınlar onları vücudun diğer bölümlerinden çok daha az önemsiyor.

​​​​​​​

9

Ne yazık ki kulak memeleri de ince yağ tabakasını ve elastikiyetini kaybeder. Sonuç olarak gerilirler ve büyük ve ağır küpelere karşı daha fazla dayanamazlar.

​​​​​​​

10Kaşlar düşer

Kaşlar düşer 

Gençken gergin cildimiz kaşlarımızı yerinde tutar ve aşağı "kaymalarına" izin vermez. Ancak yaşla birlikte cildimizin elastikiyetini ve sıkılığını koruyan kolajen artık aktif olarak üretilmez ve yüz kasları yerçekimi nedeniyle zayıflar ve sarkar. Sonuç olarak kaşlarımız yavaş yavaş aşağı doğru hareket eder.

​​​​​​​

11Gençlik üçgeni tersine döner

"Gençlik üçgeni" tersine döner 

Gençken yüzümüzün şekli, tepesi aşağıya dönük ve tabanı alnımız boyunca uzanan bir üçgeni andırır. Bu görüntü ''gençlik üçgeni'' olarak adlandırılır.

​​​​​​​

12

Ancak durum yaşla birlikte değişir ve durum tam tersine döner. Yıllar geçtikçe deri altı yağ tabakası yüzün altında “kayar”, yanaklar eski elastikiyetini kaybeder ve nazolabial kıvrımlar oluşur.

​​​​​​​

13Cilt solar ve parlaklığını kaybeder

Cilt solar ve parlaklığını kaybeder 

Cildin sağlıklı ve ışıltılı görünümünü kaybettiğini ve yaşla birlikte daha matlaştığını fark etmemek imkansızdır. Bunun ana nedeni, kolajen ve elastin sentezinin azalmasıdır.

​​​​​​​

14

Ayrıca yetersiz veya uygunsuz bakım, uykusuzluk, yorgunluk, sağlıksız beslenme ve kötü alışkanlıklar da bu sürece katkıda bulunur.

​​​​​​​

15Gözler ve ağız köşeleri aşağı doğru düşer

Gözler ve ağız köşeleri aşağı doğru düşer 

Gözlerimizin etrafındaki deri de yıllar içinde elastikiyetini ve tonunu kaybeder. Bu bölgedeki zayıf tendonlar ve kaslar artık gözlerin köşelerini eskisi gibi tutamaz. Bu da hem gözlerimizin hem de dudaklarımızın köşelerinin yerçekimine yenilmesine sebep olur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195