Title of a News Article

Kritik görüşme son buldu...

Kritik görüşme son buldu...
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'i kabul etti. Erdoğan ve Pence başkanlığındaki görüşmeler toplam 4 saat 20 dakika sürdü.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Pence ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde saat 15.40'ta bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.
Pence'i Külliye'ye gelişinde karşılayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Erdoğan'ın makamına kadar eşlik etti.
Mike Pence ile ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın makamına çıktı.
Erdoğan ile tokalaşan Pence, "Beni kabul ettiğiniz teşekkür ediyorum." dedi. Pence'nin sözlerinin çevirisini ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptı.
Jeffrey de Türkçe "Merhaba Sayın Cumhurbaşkanı, nasılsınız?" diye sordu, Erdoğan'ın "Sağ olun, sizler nasılsınız?" sorusuna da "Çok iyiyim, sağ olun efendim." karşılığını verdi.

Barış Pınarı Harekatı ve yaptırım konusu masadaydı
Gündemde, Suriye'nin kuzeyinde terörden arındırılmış bir Güvenli Bölge için başlatılan Barış Pınarı Harekatı ve ABD'nin yaptırım kararı vardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin kırmızı çizgilerini ABD yönetiminin 2 numaralı ismine bir kez daha hatırlattı.

ABD heyetiyle görüşmenin ardından seyahat netlik kazanacak
Gündemdeki bir diğer konu ise, 13 Kasım'da Washington'da gerçekleşmesi planlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasındaki görüşmeydi.
ABD heyetiyle Beştepe'de gerçekleşen görüşmelerin ardından Erdoğan'ın Washington ziyaretinin netlik kazanması bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195