Title of a News Article

Londra'da diken üstünde

Londra'da diken üstünde
banner206
 İngiltere'nin başkenti Londra'nın merkezindeki Londra Köprüsü'nde bir minibüs şöförünün aracını köprüdeki yayaların üzerine sürdüğü iddia edildi.

Londra polisinden yapılan açıklamada, polis ekiplerinin ve acil servis görevlilerinin Londra Köprüsü'nde gerçekleşen olayla ilgilendiği kaydedildi.

ÖLÜ VE YARALILAR VAR

Görgü tanıkları, henüz terör saldırısı olup olmadığı kesinleşmeyen olayda, en az 20 kişinin yaralandığını kaydetti. İngiliz polisinden yapılan açıklamada da 1'den fazla ölünün olduğu belirtildi.

"BIÇAKLA YARALANAN KİŞİLER VAR"

Bir görgü tanığı ise, olay yerinde bıçakla yaralanan kişiler gördüğünü aktarırken, bazı görgü tanıkları ise silah sesleri duyduklarını bildirdi.​

ŞÖFÖR HENÜZ YAKALANAMADI, SİLAHLI OLDUĞU DÜŞÜNÜLEN 3 KİŞİ ARANIYOR

İngiliz medyasında yer alan bilgiye göre; Londra polisi, aracın şoförünü henüz yakalayamadı. Bunun yanısıra polis, silahlı olabileceği düşünülen üç şüpheliyi daha bulmaya çalışıyor.

İKİNCİ BİR OLAY DAHA YAŞANDI

Londra polisi, bu olayın hemen ardından, Londra Köprüsü'nün 500 metre uzaklığında bulunan 'Borough Market' bölgesinde de bir olay yaşandığını açıkladı. İkinci olayın detayları hakkında bilgi verilmezken, ilk saldırının ardından kaçan beyaz minibüsün Borough Market bölgesinde yine kalabalığın arasına daldığı iddia edildi. İkinci olayın yaşandığı bölgede silah seslerinin duyulduğu, çevrede bıçaklanan birden çok kurbanın bulunduğu kaydedildi.

LONDRA POLİSİ: ÜÇÜNCÜ BİR OLAYA DAHA MÜDAHALE EDİLİYOR

Emniyet yetkilileri, Londra Köprüsü yakınlarındaki Vauxhall bölgesinde üçüncü bir olayın daha yaşandığını, olaya polis ekiplerinin müdahale ettiğini duyurdu.

"BÖLGEYE GİRMEYİN" UYARISI

Londra Ambulans Hizmetlerinden yapılan açıklamada da, "Londra Köprüsü'nde yaşanan olaya müdahale ediliyor. Lütfen bölgeye gitmeyiniz." uyarısı yapıldı.

KÖPRÜ TRAFİĞE KAPATILDI, TREN SEFERLERİ DURDURULDU

Londra Ulaşım Kurumundan (TFL) yapılan açıklamada ise "polisin ilgilendiği büyük bir olay" sebebiyle köprünün trafiğe kapatıldığı aktarıldı. Aynı zamanda tren seferlerinin de durdurulduğu belirtiliyor.

TURİSTİK ÖNEME SAHİP

Londra Köprüsü, özellikle kenti ziyaret eden turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerin arasında yer alıyor. Köprü, tarihi Tower Bridge Köprüsü'nün yanında bulunmasından dolayı, tarihi köprüyü fotoğraflamak isteyenlerin uğrak yerleri arasında.

Londra'da 22 Mart'ta da Westminster Köprüsü'nde benzer bir olay yaşanmıştı. Ülke siyasetinin merkezi ve turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Westminster bölgesinde meydana gelen olayda, Adrian Russell Ajao isimli saldırgan, kiralık aracını, Westminster Köprüsü'nde saatte 120 kilometre hızla insanların üzerine sürmüş, araç, İngiltere Parlamentosu'nun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu.

Kaynak : Ajanslar

Güncelleme Tarihi: 04 Haziran 2017, 02:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195