Title of a News Article

Özcan, Bakan’a eşlik ediyor…

.

Özcan, Bakan’a eşlik ediyor…
banner206

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Suudi Arabistan’da bir dizi temaslarda bulunuyor. Bakan’a AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da eşlik ediyor.

Bakan Elvan, Suudi Arabistan temasları kapsamında beraberindeki heyetle ilk olarak Ekonomi ve Planlama Bakanı Adil bin Muhammed Fakih ile bir araya geldi.

ABD'de 11 Eylül saldırılarında hayatını kaybedenlerin ailelerine Suudi Arabistan aleyhine dava açma imkanı tanıyan yasa tasarısının kabul edilmesini eleştiren Elvan, "11 Eylül'de birkaç teröristin işlediği suçtan Suudi Arabistan'ı sorumlu tutmak son derece yanlış bir karardır. Suçu koca bir devlete yıkmak akıla, mantığa sığmaz. Bu karardan, bu yanlıştan ABD'nin bir an önce dönmesini bekliyoruz. Bu konuda da Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak, her zaman Suudi Arabistan hükümeti ile birlikte olduğumuzu, onların destekçisi olduğumuzu ifade etmek istiyorum." şeklinde konuştu.

Elvan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından hükümetlerinin yanında yer alan Suudi Arabistan'a teşekkürlerini iletti.

Bu arada Bakan Elvan’a Türkiye Suudi Arabistan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan da eşlik ediyor. 

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2016, 09:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195