Title of a News Article

Tam 3.5 ton ele geçirildi.

Fransa Başbakanı Bernard Cazeneuve, İspanya'nın kuzeydoğusundaki Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden ve Avrupa Birliği (AB) terör örgütleri listesinde olan ETA'nın (Bask Ülkesi ve Özgürlük) verdiği listede bulunan yerlerdeki aramalarda yaklaşık 3,5 ton patlayıcı ve mühimmat ele geçirildiğini bildirdi.

Tam 3.5 ton ele geçirildi.
banner206

 Cazeneuve, yaptığı yazılı açıklamada, Fransız polisinin ETA tarafından  verilen listede yer alan yerlerde arama gerçekleştirdiğini anımsattı.

Fransa'nın bu operasyonun soğuk kanlı ve şiddetten uzak bir tavırla  yapılabilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Cazeneuve, ülkedeki  aramalarda yaklaşık 3,5 ton patlayıcı ve mühimmat bulunduğunu kaydetti.Cazeneuve, "Bu Bask bağımsızlığını amaçlayan terörizmin sona  erdirilmesi için kararlı bir adım." ifadesini kullandı.

Diğer taraftan, İspanya hükümeti, ülkenin kuzeydoğusundaki Bask  bölgesinin bağımsızlığı için 59 yıldır mücadele veren ETA'nın bugün itibarıyla  silahsızlandığını açıklayarak, silah ve patlayıcıları sakladığını belirttiği  yerleri Fransız makamlarına bildirmesini "medyatik şov" olarak değerlenmişti.

Hükümet adına açıklama yapan İçişleri Bakanı Juan Ignacio Zoido, "ETA  mağlubiyetini küçültmek için medyatik işler yapmak yerine mağdurlarından özür  dileyip, bir daha ortaya çıkmamak üzere kendini feshetmelidir."  değerlendirmesinde bulunmuştu.

İspanya'da 1958'de kurulan ve bu zamana kadar 858 kişinin ölümünden  sorumlu tutulan ETA, 20 Ekim 2011'de silahlı faaliyetlerini tamamen bıraktığını  açıklamıştı. ETA'ya ait olan ve toprak altında gömülü tutulan 8 cephaneliğin  listesi, Bask bölgesindeki bir sivil toplum örgütünün temsilcileri ve  uluslararası gözlemciler tarafından bu sabah Fransız polisine teslim edilmişti.

Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2017, 00:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195