Title of a News Article

Urfa'da İsrail'e tepki!

Urfa'da İsrail'e tepki!
banner206
 Şanlıurfa’da 26. Haftasına giren Kudüs Anneleri Platformu üyeleri İsrail işgalindeki Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması için eylemlerini sürdürürken, Kudüs ziyaretinden dönmek üzere olan Ebru Özkan'ın hiç bir gerekçe göstermeden gözaltına alınmasına da dikkat çekti.

Filistin’in İsrail tarafından işgal edilmesi ve işgail ile birlikte İsrail’in katliamlarını sürdürmesi üzerine dünyanın çeşitli yerlerinde tepkiler sürüyor.

Şanlıurfa’da ise bir grup kadının bir araya gelmesiyle kurdukları Kudüs Anneleri Platformu üyeleri bağımsız Kudüs için eylemlerini 28. hafta Şanlıurfa Dergah Cami avlusunda sürdürdü.

Bu haftaki basın açıklamasına AK Parti Kadın Kolları MYK Üyesi Hayrunnisa Avcı , MKYK Üyesi  Zeliha Akın, AK Parti Şanlıurfa İl Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi  Güven, KASAV Yönetim Kurulu Başkanı Gülhan Cengiz ve Şanlıurfalı anneler katıldı.

Mescidi Aksa, Kudüs ve Filistin Özgür olana kadar mücadelemize devam edeceklerini belirten Kudüs Anneleri Platformu sözcüsü Ruveyda Ural " Kudüs’e yapmış olduğu ziyaret sonrası 11 Haziran’da Türkiye’ye dönmek için geldiği Tel Aviv’deki Ben Gurion havalimanında gözaltına alınan ve ‘İsrail devletinin güvenliğini tehdit ve terör örgütleriyle bağlantı şüphesi’ suçlamalarıyla gözaltı süresi 8 Temmuz’a kadar uzatılan Ebru Özkan kardeşimize yapılan haksızlık gösteriyor ki, Dünyanın gözü önünde siyonist İsrail tarafından yapılan haksızlıklar, zulüm ve işgal gün geçtikçe ilerlemektedir. Bir an evvel düştüğün gafletten çık ve Ebru kardeşimizi hürriyetine kavuştur, daha fazla sabrımızı taşırma!" dedi.

Herkesi Filistin için desteğe çağıran Ural, İsrail'e seslenerek "Yaptığınız hiçbir katliamı, hiçbir acıyı unutmuyoruz, unutmayacağınız, yüreğimizde hissediyoruz. Ve bunların hiçbirini de yanınıza bırakmayacağız" ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2018, 14:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195