Title of a News Article

Akabe TOKİ'de kreş sevinci...

Akabe TOKİ'de kreş sevinci...
banner206
AKABE TOKİ’de Gülücük Kreş ve Gündüz Bakımevi yeni eğitim yılına merhaba diyor...

Gülücük Kreş ve Gündüz Bakımevi deneyimli kadrosu ve geniş bahçeli müstakil binasında 2019-2020 eğitim yılına merhaba diyor. 0-6 yaş grubu öğrencilere hizmet veren Kreş, çocukların yetenek ve becerilerinin gelişimine, ülkesine ve milletine bağlı bireylerin yetişmesine önem veren eğitim anlayışını benimseyerek hizmete devam ediyor.

Eyyübiye’ye Bağlı AKABE TOKİ bölgesinin tek kreşi olan Gücük Kreş ve Gündüz Bakımevi 2019-2020 eğitim yılına iddialı başladı. Kreş, alanında uzman ve üniversitelerin çocuk gelişimi bölümü mezunu deneyimli kadrosu, müstakil ve geniş bahçeli yerinde hizmet veriyor.

‘Ülkesine ve milletine bağlı bireyler için çalışıyoruz’

Her yaş grubuna göre oluşturulan ayrı sınıflarda eğitim çalışmalarının yürütüldüğü kreş müdürü Yıldız Kaçmaz, ‘2019-2020 eğitim yılına girerken öncelikle tüm öğrencilere başarılar diliyorum. Tabi bir başarının elde edilmesi için de biz eğitimcilere ve velilere önemli görevler düşüyor. Bunun için Gülücük Kreş ve Gündüz Bakımevi olarak tüm imkanlarımız ile kreşimizde eğitim çalışmaları, aktiviteler ve çocukların gelişimine yönelik hazırlıklar yaptık. Çalışmalarımızda özellikle çocuklarımızın ülkesine ve milletine bağlı başarılı bireyler olarak yetişmelerini ön plana alarak çalışma yürütüyoruz.’ Dedi.

‘Alanında uzman personel çok önemli’

Kreşte verilen hizmetin amacına ulaşabilmesi için öncelikle deneyimli ve alanında uzman personelle çalışmanın önemine de işaret eden Kaçmaz, şunları ifade etti; ‘Bilimsel bakış açısı ile çocuklarımızın emin ellerde olması için konusunda eğitimli personele önem veriyoruz. Bu yüzden şu anda Kreşimizde hizmet veren öğretmenlerimiz ve yardımcı personellerimiz üniversitelerin veya meslek liselerinin çocuk gelişimi bölümü mezunudur. Personel seçiminde dikkat ettiğimiz bir diğer konu ise 0-6 yaş grubu çocuklara hizmet verirken her şeyden önce bu işin bir vicdan işi olduğunu bilen personel seçiyor. Çünkü ailelerin bizlere emaneti olan çocuklara hizmet vermek hem meşakkat hem de dikkat gerektiriyor. Personel seçimimizde bu kriterleri hep ön plana alıyoruz.’
‘Hijyen ve organik beslenmeye önem veriyoruz’
Kaçmaz, Gülücük Kreş ve Gündüz Bakımevinde çocukların yoğun olarak kullandığı tüm alanların titizlikle temizlendiğini ve çocukların beslenmeleri için ise hazırlanan yemeklerin ve aperatiflerin organik olmasına ayrı bir önem verdiklerini aktardı.
“Bizlere emanet edilen çocukların temizlik ve beslenmelerinden birinci dereceden sorumluyuz. Bu yüzden temizliğe ayrı bir önem veriyoruz. Tıpkı evimizdeki gibi sınıflarımızı, oyun salonumuzu yemekhanemizi ve tuvaletleri titizlikle günlük olarak temizliyoruz. Çocuklarımızın beslenmeleri için yiyeceklerin organik olmasına özen gösteriyoruz. Örneğin mevsimlik meyve sularını kendimiz üretiyoruz. Yaz ve kış meyvelerinden elde ettiğimiz meyve sularını çocuklarımıza sunuyoruz. Mutfağımızda aşçımız tarafından organik yiyeceklerden hazırlanan ev yemekleri ile çocuklarımızın beslenmesini sağlıyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2019, 17:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195