Title of a News Article

Aslan'dan flaş çağrı

Aslan'dan flaş çağrı
banner206
Essum Saatçi Aslan; “Bu şehre ikinci üniversite şart!”

Şanlıurfalı Eğitimci İş Kadını Essum Saatçi Aslan sosyal medya hesaplarından üniversite açıklaması yaptı. Essum Aslan yaptığı açıklamada 2.069.364 nüfusa sahip Gaziantep’te 3 üniversite olduğunu ifade ederek, 2.073.614 nüfusa sahip Şanlıurfa’da siyasi dinamiklerin harekete geçerek kentte ikinci üniversitenin kurulması gerektiğine vurgu yaptı.

Karaköprü Belediye Başkanlığı Adaylığı döneminde her fırsatta Karaköprü’ye Vakıf Üniversitesi kazandırma hedefinin olduğunu ifade eden Essum Saatçi Aslan açıklamasında; ​ “Bu konuda üzerime ne düşüyorsa seve seve yapmaya hazırım…” ifadelerini kullandı.

Aslan açıklamasına şu şekilde devam etti;

Türkiye’nin en fazla genç nüfusuna sahip iliyiz fakat eğitim anlamında istenilen adımlar atılmıyor, atılan adımlara da bir şekilde engel olunuyor. Yanı başımızda bulunan Gaziantep’te 3 farklı Üniversite bulunuyor. Şanlıurfalı özel üniversite okuyan öğrencilerin büyük bir bölümü Kıbrıs ve Gaziantep’te okumak zorunda kalıyor. Bir eğitimci olarak Karaköprü Belediye Başkanlığı Adaylığım sürecinde sürekli dile getirdiğim Vakıf Üniversitesi projesi sonrasında, diğer adayların da Üniversite söylemlerine hep birlikte şahit olmuştuk. Gelinen noktada ise bu konuda hiçbir adım atılmaması bir Şanlıurfalı olarak beni derinden üzüyor. Şehrin önde gelenleri, mülki amirleri ve siyasileri elini taşın altına koyarak, bu konuda ön ayak olup, eğitim yatırımları yapabilecek iş adamlarını şehre davet ederek kolaylıklar sağlaması gerekiyor. Şanlıurfa da yapılacak bir Vakıf Üniversitesi’nin kente eğitim ve ekonomi anlamında büyük katkı sunacağı kanaatindeyim. Bu konuda üzerime ne düşüyorsa seve seve yapmaya hazırım. Şanlıurfa her şeyin en iyisini hak ediyor…

2019 verilerine göre;
Gaziantep Nüfusu 2.069.364
Şanlıurfa Nüfusu 2.073.614

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195