Title of a News Article

Ayvansaray Üniversitesi Urfalıları bekliyor

Ayvansaray Üniversitesi Urfalıları bekliyor
banner206

Aday öğrencilerin hangi mesleği yapmak ve mesleklerine ne zaman başlamak istediğine kendilerinin karar vermesi gerektiğini vurgulayan İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin, “Gelecek gençlerinse tercih de onların olmalıdır.” dedi. Alkin, meslek tercihleri ile ilgili önemli saptamalar yaparak, adaylara tavsiyelerde bulundu.

Daha önce UEFA, FIFA ve Türkiye Futbol Federasyonu’nda çeşitli görevlerde bulunan, tenis ve jimnastik altyapıda sporcu olarak yarışan Prof. Dr. Emre Alkin, spor bilimlerinin ciddiye alınması gereken, aynı zamanda geleceğin meslekleri arasında olduğunu düşündüğü branşları içeren bir alan olduğunu söyledi. Alkin, “Olimpiyatlardaki başarılarımıza göz attığımızda amatör branşlardaki yükseliş ile profesyonel branşlardaki istikrarsızlık meselenin bir pratik olarak değil, bilimsel olarak ele alınması gerektiğini ortaya koyuyor. Adayların spor bilimlerini tercih etmeleri hem ülkemiz hem de geleceğimiz açısından büyük önem arz ediyor. dedi.

“Sosyal bilimler tekrar yükselişe geçti”

Diğer taraftan 2000’li yılların başında yaşanan krizler sebebiyle gözden düşmüş gibi düşünülen sosyal bilimlerin tekrar yükselişe geçtiğine dikkat çeken Emre Alkin, “Bunun sebebi söz konusu alanların temel öğretilerin üzerinde yükselmesi. Temel olmadan bilimde ilerlemek mümkün değil. Bir de bu alanlar matematik, aritmetik, mantık, psikoloji, sosyoloji yani özünde davranış bilimlerinin çeşitli disiplinlerini içerdiğinden hem güncel sorunlara hem de kronikleşmiş sorunlara çözüm üretmektedir. İktisat, işletme ve sosyal bilimlerden mezun olanlar çok rahat iş bulabilirler demiyorum ama çok geniş yelpazede iş yapabilme imkanları olduğunu hatırlatmak istiyorum.” diye konuştu.

“Güzel Sanatlar, sanayiden milli savunmaya kadar pek çok noktaya dokunur”

Alkin, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık bölümlerinin, aynen sosyal bilimlerde olduğu gibi evrenin yasaları üzerine eğitim veren ancak 5 dakika sonra ne olacağını bilmediğimiz dünyanın sürprizlerine de öğrencileri hazırlayan bölümler olduğunu söyledi. Güzel sanatlar olmadan yaşadığımız dünyayı iyileştiremeyeceğimiz gibi disiplinler arası üretimler için de hayal gücümüzü kaybedeceğimizi belirten Emre Alkin, “Güzel sanatlar ve tasarım yan yana geldiğindeyse çarpıcı, sıra dışı, marifetli yaratımlar ortaya çıkar. Bu bölümlerin sanayiden milli savunmaya kadar dokunduğu birçok nokta bulunmaktadır.” dedi.

Alkin tarihin en eski faaliyeti ve öğretilerinden biri olan mimarlık konusunda ise şunları söyledi: “İnsanlık var oldukça geçerliliğini koruyacak dallardan biri olarak mimarlık, artık birçok disipline ayrılmakta ve insan hayatına değer katmaktadır. Her işte olduğu gibi mimarlıkta da iyiler ön plana çıkar.”

“Bugün etrafımızdaki her şeyde mühendislerin emeği mevcut”

Günümüz şartlarında mühendislik alanında çalışmanın ve üretmenin önemine vurgu yapan Alkin, “Mühendislik için ayrıca bir şey söylemeye gerek yok. Bugün etrafımıza baktığımızda masamızın üzerindeki kalemden sevdiklerimize ulaşmak için bindiğimiz uçaklara kadar mühendislerin emeği mevcut. Fabrikalardan stadyumlara köprülerden enerji nakil hatlarına kadar onların üstün gayretleri ve buluşları ile yasıyoruz. Mühendisliğin hangi branşı olursa olsun insanlığa, ülkemize büyük değer kattığını söylemek mümkündür.” dedi.

“Gençlerin kendi tercihlerini kendilerinin yapabilmesi çok önemli”

4 yıllık branşlarda vakit geçirmek istemeyip hayata çabuk atılmak isteyen gençler için çok sayıda önlisans programlarının bulunduğunu belirten Prof. Dr. Emre Alkin, sözlerini şöyle noktaladı: “Gençlerin kendi tercihlerini kendilerinin yapabilmesi çok önemli. Hangi mesleği yapmak ve ne zaman başlamak isterlerse ona kendileri karar vermeli. Gelecek gençlerinse tercih de onların olmalıdır. Üniversite mezunları elbette her işi yapabilir ve her şeye sahip olabilir. Ancak biz İstanbul Ayvansaray Üniversitesi’nde öncelikle onların sağlam karakterli, baskı altında doğru kararları verebilen, başı dik ve en önemlisi ahlaklı gençler olmaları için çalışıyoruz. Onlar için örnek aldıkları, etrafına ilham veren akademik ve idari kadro ile yola devam ediyoruz.”

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2021, 12:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195