Title of a News Article

Bakan, Urfa gerçeğini açıkladı

 Bakan, Urfa gerçeğini açıkladı
banner206

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Şanlıurfa’da hala derslik açığının bulunduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aralık ayında eğitim şûrasının toplanacağını belirterek, "Biz inşallah şûradan sonra hem mevcut öğretmenlerimizin niteliğini daha iyi nasıl arttırabiliriz, hem yeni alacağımız öğretmenlerimizi hangi kriterlerle seçerek alırsak daha nitelikli öğretmenler almış oluruz? Bunları masaya yatıracağız. Ayrıca öğretmen niteliğini arttırmak için öğretmen kaynaklarımızı da çeşitlendiriyoruz. Örneğin, tıp fakültesi mezunları da gerekli pedagojik formasyonu almak koşuluyla pekala öğretmen olabilmeliler dedik, onun da gerekli düzenlemelerini yaptık" dedi.

NTV'ye konuşan Bakan Avcı, Millî Eğitim Bakanlığı'nın 17 milyon gibi öğrencisi sayısının olduğunu belirterek konuşmasına başladı. Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sistemi'nin tüm detaylarıyla anlatan Bakan Avcı şunları söyledi:

"200 bin kusur yeni derslik yaptık. Yani her derslikte 10 öğrenci okusa 2 milyon öğrenciye biz yeni eğitim olanağı sağlamış oluyoruz. 17 milyon kusur öğrencimiz var, daha da yapacağız, daha çok yapmamız lazım. Anadolu şehirlerimizde derslik problemimiz halloldu sayılır, yani oralarda sınıf ortalamaları 30'un altına düşürdük, ama başta İstanbul olmak üzere göç alan şehirlerimizde Gaziantep'te, Ankara'da, Diyarbakır'da, Şanlıurfa'da hala derslik ihtiyacımız var. Dolayısıyla göç hızıyla uyumlu yeni dersliklere ihtiyacımız var. Bizim bütün gayretimiz sınıflardaki mevcutları azaltmak, mümkün olduğu kadar ikili eğitimi kaldırmak, tam gün eğitime geçmek ve her öğrencimize her derste nitelikli öğretmenleri gönderebilmek. Geçen sene 50 bin öğretmen aldık, bu sene 40 bin. 11 yılda 450 bin yeni öğretmen aldık. Bu Türkiye'nin başarısıdır.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2014, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195