Title of a News Article

Başkanlarını seçtiler

Başkanlarını seçtiler
banner206
 TED Şanlıurfa Koleji ilkokul ve ortaokul öğrencileri, sandık başına giderek öğrenci meclis başkanları ve yardımcılarını seçti. Demokrasi şölenine dönüşen seçim sonuçlarına göre ortaokul bölümünden Mehmet Seyman, ilkokul bölümünden ise Elif Gerger Öğrenci Meclis Başkanı oldu.

TED Şanlıurfa Koleji’nde seçim heyecanı yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nca hayata geçirilen “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında Öğrenci Meclis Başkanı ve Başkan Yardımcılığı seçimleri yapıldı.
TED Şanlıurfa Koleji Ortaokul bölümünden 9 aday, ilkokul bölümünden ise 8 aday olmak üzere toplam 17 adayın başkanlık için yarıştığı seçimlerin propaganda dönemi Demokrasi şölenine dönüştü. Mini miting havasında geçen toplantılarda, başkan adayları kendilerini tanıtıp, projelerini anlatarak arkadaşlarından destek istedi.
Seçim günü geldiğinde TED Şanlıurfa Koleji’nin sınıfları oy kullanma işlemi için düzenlendi. Sandıklar sınıflara yerleştirilerek, oy kullanacak öğrenciler için kapalı bölümler oluşturuldu. Gerçek seçim havasında gerçekleşen etkinlikte sandık başına giden öğrenciler destekledikleri adaya oy verdi.
Tatlı bir rekabetin yaşandığı seçimde ortaokul bölümünden Mehmet Seyman, ilkokul bölümünden ise Elif Gerger Öğrenci Meclis Başkanlığı’na seçildi.
Sonuçların açıklanmasının ardından kazanan öğrencileri ilk tebrik eden rakipleri oldu.
 
“HEYECANLI VE TATLI BİR REKABET YAŞATTIK”
TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, Milli Eğitim Bakanlığı’nca 2004-2005 sezonundan bu yana uygulanan Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi’nin öğrencileri hayata hazırlamak için büyük fırsat olduğunu söyledi. TED Koleji’nde ilkokul ve ortaokul öğrenci meclisi başkanı ve başkan yardımcılığı seçimlerinin şölen havasında geçtiğini anlatan Şamat, öğrencilerin kıyasıya ancak tatlı yarışlarının görülmeye değer olduğunu anlattı.
Şamat, “Öğrencilere gerçek bir seçim havası yaşatmak için özel sınıflar oluşturduk. Kapalı bölmelerle kime oy verdiklerini saklamaları gerektiğini öğrettik. Hem başkanlık için yarışanlar hem oy verenler heyecan yaşadı ancak sonuçlara da saygı gösterdi. Bizim de hayatı öğretmek adına amacımız buydu” diye konuştu.


Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2017, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195