Title of a News Article

Çocuklar Gönüllerince Eğlendi

​​​​​​​Şanlıurfa'da taşıma merkezli 6 okul arasında yıl sonu etkinliği düzenlendi. Etkinlikte öğrencilerin mutluluğu görülmeye değerdi.

Çocuklar Gönüllerince Eğlendi
banner206

(URFASTAR) Şanlıurfa kırsalında bulunan 6 köy okulunda eğitim gören öğrencilere yönelik yıl sonu etkinliği düzenlendi. 'Ovanın Başaklarıyla Telafiye' adı altında düzenlenen etkinlik eğitim camiasının olduğu kadar öğrenci ve velilerinin yoğun ilgisini gördü. Programın son durağı ise Güzelkuyu kırsal mahallesi oldu. Burada düzenlenen programa Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir’in yanı sıra, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Demir, Güzelkuyu İlk/Ortaokul Müdürü Aynur Demir, Ambartepe İlk/Ortaokul Müdürü Selami Bulbul, Altınbaşak İlk/Ortaokul Müdürü Müşerref Kaya, İkizce İlk/Ortaokul Müdürü Vehbi Uzundağ, Maskan İlk/Ortaokul Müdürü Hilal Bulut, Uğurlu İlk/Ortaokul Müdürü Aziz Karataş ve okulların öğretmen ve öğrencileri katıldı.

Öğrencilere yönelik kültürel ve sportif yarışmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi. Ailelerin de çok mutlu olduğu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür edildi. Öğrenciler de benzer etkinliklerin her yıl yapılması isteğinde bulundu.

OVANIN BAŞAKLARIYLA TELAFİYE

Okullarımızda Sosyal- Kültürel-Sanatsal ve Spor Etkinliklerin büyük bir bölümü Toplam Kalite Yönetimi kapsamında Okul Müdürlüğü ve Sosyal Etkinlik Kulüplerimiz tarafından yürütülmektedir.

Kültürel etkinliklerin amacı; öğrencilerin ders dışı zamanlarını ilgi alanlarına göre ya da yeni ilgi alanları doğrultusunda sorgulama, araştırma, üretme, sorunlarına çözüm yolları bulma alışkanlığı kazanmalarının yanı sıra; ürettiklerini ve öğrendiklerini diğer insanlarla paylaşarak insan ve doğa sevgisi ile sosyal ilişkilerini geliştirerek değerlendirmelerine olanak sağlamak; sorgulayan, araştıran, inceleyen bireyler olarak gelişmelerine yardımcı olmak; birlikte üreten, paylaşan yardımlaşan ve kaynaşan öğrencilerin ve diğer paydaşların sosyal-kültürel gelişmelerine katkı sağlamaktır.

Spor etkinliklerinin amacı; öğrencilerin ilgi alanlarına göre ders dışı zamanlarını değerlendirmek, yeni ilgi alanlarıyla birlikte dinlenme ve spor alışkanlığı kazanmalarını sağlamak; vücut ve ruh sağlığına katkıda bulunmak, spor yeteneklerini destekleyip ortaya çıkarmak teknolojiyle ilgili yeni gelişmeleri izlemelerini isterlerse bu faaliyetlere katılmalarını sağlamak, sosyal ilişkilerini geliştirmek; paylaşan yardımlaşan ve kaynaşan öğrencilerin ve diğer paydaşların, öğrencilerin sportif gelişmelerine yardımcı olmaktır.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2021, 18:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195