Title of a News Article

Coşkun: "Seçimimiz şenlik havasında geçti"

Coşkun: "Seçimimiz şenlik havasında geçti"
banner206

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesinde seçim heyecanı yaşanıyor. 15 Ekim’de gerçekleşecek kongre öncesinde tüm ilçelerde oy kullanacak 162 delege seçimi yapıldı. Delege seçimini değerlendiren Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, delegelik seçimlerinin şenlik havasında geçtiğini söyledi.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, dün düzenlenen delege seçimleriyle ilgili yaptığı açıklamada, delegelik seçimlerinin şenlik havasında geçtiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Değerli basın mensupları, 27 Eylül 2022 Salı günü Şanlıurfa il genelinde 13 ilçede yapmış olduğumuz 7.Olağan Şube Kurulu delegelik seçimleri, Eğitim-Bir-Sen camiasına yakışır şekilde yoğun katılımla şenlik havasında gerçekleşmiştir. Özellikle sandığa gelerek bu demokrasi şölenine katkı sağlayan tüm üyelerimize yürekten teşekkür ediyoruz. Her zaman vurguladığımız gibi Eğitim-Bir-Sen seçimlerinin kaybedeni hiçbir zaman olmaz. Seçimlerin en büyük kazancı ise tecrübedir. Bu minvalde dün itibariyle 7.Olağan Şube Kurulu’nda oy kullanmak üzere seçilen 162 delegemizi ayrı ayrı tebrik ediyoruz. Bugün itibariyle seçim sürecimizin birinci aşaması bitmiş olup 15 Ekim 2022 günü yapılacak kongre ile de şube seçim süreci tamamlanmış olacaktır.

Dün yapılan delegelik seçimlerinde merkez üç ilçede iki liste olarak seçime gidilmiş ve seçim sonucu doğal delegelikler dâhil 40’a 39 olarak gerçekleşmiştir. Dolayısıyla mevcut yönetime alternatif olarak çalışma yürüten arkadaşlarımız toplam 162 delegenin 39’unu almışlardır. Merkez üç ilçemiz Karaköprü, Haliliye, Eyyübiye ile birlikte Ceylanpınar ilçesinde iki liste yarışmış, diğer ilçelerimizde tek liste olarak seçimlere gidilmiştir. İlçe yönetimlerimizle yaptığımız mutat toplantılarda en çok ön plana çıkan vurgu mevcut il yönetimi ile ilçe yönetimleri arasındaki uyumdur. Bu uyum Genel Merkezimiz ve diğer şube başkanlarımız tarafından hep takdirle karşılanmıştır. Bizlere bu insicamı nasip eden Rabbime hamd ediyorum.

Seçim süreçleri tabiî ki yapısı itibariyle meşakkatli dönemlerdir. Her seçim döneminde de seçmenler(üyeler) adaylara verdikleri oylarla bazı konularda mesaj verirler. Şu an mevcut yönetim olarak bize düşen lehimize oy kullanan üyelerimiz kadar, lehimize oy kullanmayan üyelerimizin sıkıntılarını, serzenişlerini, haklı beklentilerini anlamak ve çözümü noktasında adım atmaktır. Sandık iradesini çok önemseyen bir şube yönetimi olarak üyelerimizin iradesi başımız üstünedir. Bugünden itibaren yönetim kurullarımız, icra kurulumuz ve istişare heyetimiz bu anlamlı mesajı okumak ile yoğunlaşacaktır. Şube olarak, kökü medeniyet kodlarımıza dayanan bir anlayışla kararlı emek mücadelesini yarınlara taşımaya devam edeceğiz.

Bu duygularla başta seçimlerimize iştirak eden kıymetli üyelerimiz olmak üzere, camiaya yakışır şekilde yarıştığımız alternatif listedeki arkadaşlara, ilçe yönetimlerine, sorumluluk alıp delege adayı olarak seçimlere giren tüm delege adaylarına ve büyük bir fedakarlık örneği gösteren sandık kurullarına teşekkür ediyor, seçim sonucunda delege olarak seçilen üyelerimize hayırlı olsun diyoruz. Niyet hayr,akıbet hayr inşallah.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195