Title of a News Article

Coşkun, temizlik personeli sayısını gündeme getirdi

Coşkun, temizlik personeli sayısını gündeme getirdi
banner206

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, okullarda çalıştırılmak üzere işe alınacak temizlik personeli sayısının yetersiz olduğunu dile getirerek yetkililere seslendi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitime geçilen Türkiye'de 2020-2021 eğitim ve öğretim yılının 31 Ağustos'ta başlaması bekleniyor.

Okulların açılmasına sayılı günlerin kaldığı bugünlerde ise İŞKUR üzerinden okullarda çalıştırılması üzere temizlik personeli alımı yapılıyor. Urfa için 3 bin personelin verildiğini öne süren Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, bu sayının yetersiz olduğunu kaydetti ve yetkililere çağrıda bulundu.

Coşkun'un açıklaması şu şekilde:

"Okullarımıza temizlik için istihdam edilmek üzere İŞKUR üzerinden TYÇP kapsamında 3000  personel verildiği bilgisini almış bulunmaktayız. Halbuki Şanlıurfamızda birleştirilmiş sınıflı okullarımızı da hesaba katarsak 2200 den fazla okulumuz mevcuttur. Öyle okullarımız var ki derslik sayısı 40’ın üzerinde. Bu tür okullara en az 8-10 arasında temizlik Elemanı verilmelidir ki temizlik istenilen düzeyde olabilsin. Ama maalesef verilen 3000 sayısını okul sayısına böldüğümüzde okul başına 1,3 kişi düşmektedir.

Özellikle bu pandemi sürecinde fiziki temizlik hijyenik bir ortam sağlamak için her türlü çabayı emeği ve özveriyi sağlamak için hükümetimizin gerekli tüm tedbirleri aldığını biliyoruz. Ancak Şanlıurfamızda öğrenci sayımız 800 binleri bulmuşken, hele ki öğrenci sayısı 4000'leri bulan okullarımızın varlığı malumken ilimiz için öngörülen sayının yetersiz olduğu daha net görülecektir. Ayrıca işsizliğin en fazla olduğu illerin başında Şanlıurfamız gelmekte ve genç nüfusun en fazla olduğu il de Şanlıurfadı.  Bu yüzden okullarımıza TYÇ projesi çerçevesinde en az 7000 istihdam edilecek eleman alınmalıdır.

Yetkililerimizin bu verileri göz önüne alarak bir an önce bu sayının istenilen düzeyde olması için gerekli çalışmaları yapacağına inancımız tamdır. 31 Agustos'ta okulların açılacağı öngörüsü hesaba katılarak istihdam edilecek elemanların tüm işlemlerinin bu tarihten önce bitmiş olması ve kim hangi okulda çalışacağı belli olması gerekir. Bu konuda duyarlı olup emek ve çaba harcayan herkesten Allah razı olsun.Özellikle bu raporun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a ileten ve bunu bana bildiren AK Parti Şanlıurfa MKYK Üyesi Vildan Polat'a bu gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum."

YORUM EKLE
YORUMLAR
ahmet
ahmet - 4 yıl Önce

Anlamadigimiz Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, bey den baska neden kimse dile getirmiyor bu sorunu, hani hijyen temizlik cok önemli idi , urfada riskli vaka bölgesi iken 3000 kişi 2.200 okulu bu garibanlar nasil temizlesin ?urfa sahipsiz işte millet vekilleri uyusun yatsin, o cocuklarda hastaligi getirip evde yaşlilara büyüklere bulaştiracak sonra biz neden böyle olduk diyecegiz

SIRADAKİ HABER

banner195