Title of a News Article

Dünya 3.sü Urfalı...

Harran Üniversitesi ziraat fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr Bekir Erol Ak'ın oğlu Bahadır Ak, Dünya 3.sü oldu.

Dünya 3.sü Urfalı...
banner206
  Uluslararası Dünya Biyoloji olimpiyatlarında Çağlayan Murat koleji öğrencisi Bahadır Ak dünya üçüncüsü oldu. Türkiye’yi temsilen katıldığı olimpiyatta Bronz madalya ile kente dönen Ak, ailesi ve okul idaresince havaalanında karşılandı. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ilk defa böyle bir başarı elde edildi.

 

  Şanlıurfa’da eğitim faaliyeti gösteren Özel Çağlayan Murat koleji öğrencisi Ahmet Bahadır Ak Türkiye’yi temsilen katıldığı Uluslararası Dünya Biyoloji olimpiyatlarına dünya üçüncüsü oldu. Endonezya’da yapılan ve 61 ülke temsilcisinin katıldığı olimpiyata bronz alan Bahadır Ak, Şanlıurfa’ya döndü. Ak, Havaalanında ailesi, okul öğretmen ve idarecileri ile arkadaşları tarafından karşılandı. Havaalanı çıkışında konfeti patlatılarak karşılanan Ak, arkadaşlarına sarılarak sevincini paylaştı.

 

Mutluluğunu paylaşan Ak; Okulum, aile, Ülke adına çok mutlu olduğunu söyledi. Daha güzel başarılarla hayatına devam edeceğini dile getiren Ak, Bu başarıyı beklediğini kaydetti. Uzun bir çalışma sonucu başarının geldiğini aktaran Ak, “ çalışmıştık. Üzerimize düşeni yaptık. Lise boyunca okulumuzun ve ailemin desteği ile olimpiyatlara hazırlandım. 4 yıl boyunca çalıştım.” Dedi.

 

  Öğrenci babası Bekir Erol Ak da çok sevinçli olduğunu söyledi. Öğrencisinin büyük emeklerin sonucu bu aşamalara geldiğinin altını çizen Baba Ak, “ daha önceki yıllarda da ulusal anlamda bronz, gümüş, altın madalyalar almıştı. Uluslararası gittiği bu olimpiyatta da dünya üçüncüsü olarak Bronz madalyası aldı. Bu anlamda oğlumuzu destekleyen okuluna, dershanesine, hocalarına ve TÜBİTAK’ta destekleyen hocalarına çok teşekkür ederiz. Bu yıl çok zor bir dönemdi. Hem LYS he Olimpiyatlara hazırlık vardı. Şükürler olsun iyi bir sonuç aldı.” Şeklinde konuştu.

 

“DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA TARİHTE BENZER BAŞARI GÖSTERİLMEDİ”

 

  Çağlayan Murat Koleji Müdür Yardımcısı Yusuf Ergin ise bu Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin benzer bir başarıya tanıklık etmediğini vurguladı. Ergin, “ Öğrencimiz Okulumuz tarihinde Doğu ve Güneydoğu tarihinde de diyebiliriz. Şuana kadar gelmiş en başarılı öğrenci. Hem okul dersleri hem olimpiyat derslerini bir arada götürmesi yönüyle takdire şayan” ifadelerine yer verdi.

 

Başarının tesadüf olmadığının altını çizen Müdür yardımcısı Ergin, ‘Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belli’ atasözü ile başarıyı beklediklerini vurguladı. Önceki yıllarda da öğrencilerinin ulusal birçok sınavda derece yaptığını anımsatan Ergin, “ Öğrencimiz bu sene 61 ülkeden 241 öğrencinin Endonezya’da katıldığı olimpiyatta ülkemizi temsilen katıldı. Ülkemizi temsil etmesi bayrağımızı orada dalgalandırması ve böyle bir netice ile dönmesi bizi gerçekten çok mutlu etti.” Sözlerine yer verdi.

 

Bu olimpiyat başarısı ile birlikte bölgenin eğitimdeki başarısızlık algısının yıkılacağını aktaran Ergin, “bölgemizin eğitiminde olumsuz bir algı var. Ulusal ve uluslar arasıarenada acabalarla konuşulan eğitim Öğrencimizin bu başarısı ile ortadan kalktı. Aslında kentin batısı-doğusu farkı yok.İmkanlar sunulduğunda çok güzel yerlere gelebiliyorlar.”  Ahmet bahadır Ak geçen yıl da biyoloji olimpiyatlarına katılmış dünya dördüncüsü olarak mansiyon ödülü kazanmıştı.  

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2014, 13:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
f.kaya
f.kaya - 10 yıl Önce

dünya rekorunu canı gönülden kutluyoruz. böyle saygıdeğer bir abimizin oğlu olduğu için de gurur duyuyoruz. nice güzel başarılara

A.a
A.a - 10 yıl Önce

Adanalı

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142