Title of a News Article

Eğitim Bir Sen, 40 okula kitap dağıttı

.

Eğitim Bir Sen, 40 okula kitap dağıttı
banner206

Eğitim bir Sen Şanlıurfa Şubesi, 40 okula 120 adet kitaptan oluşan kitap seti dağıttı.

 

HABER:PAŞA BENZER

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi ile Şanlıurfa Valiliği arasında 2015 yılında yapılan protokol gereği “Kitap Hayattır” kitap kampanyası çerçevesinde merkez ilçede bulunan 40 taşıma merkezi okullarına kitap dağıtımını gerçekleşti. 40 okula 120 adet kitaptan oluşan kitap seti dağıtıldı. Dağıtım programına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sait Kaya, Haliliye Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun ve eğitimciler katıldı.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Coşkun, yaptığı açıklamada, Kültür ve Sosyal etkinlikler kapsamında bu tür etkinliklerinin devam edeceğini belirterek, insanın doğduğu andan itibaren birçok eğitim süreci geçiren öğrenciler için en kolay ve en etkili öğrenme yolunun kitap okumak olduğunu söyledi.

 “Kitap Okuyarak olayların ve gelişmelerin iç yüzünü öğrenen öğrencilerimiz, öncelikle kendine olan güvenini artırır” diyen Coşkun, şunları kaydetti;

“Bu ise aynı zamanda düşünce ufkunu geliştirip, geniş bir görüş açısı sağlayarak, olayları daha doğru bir şekilde kavramalarını sağlayacaktır. Hizmet sendikacılığı anlayışı ile Ayrıca Destekleme ve yetiştirme kurslarına giden maddi imkânları olmayan fakir öğrencilerimize İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yapılacak protokol ile yardımcı kaynak kitaplarında dağıtımını gerçekleştireceğiz.”

İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci de,  Eğitim Bir Sen Şubesinin taşımalı okullara sağladığı kitap dağıtım kampanyasından dolayı teşekkür ederek,  “Bu hizmetlerin ve kültürel faaliyetlerin devam etmesini arzu ediyoruz. Yüce Allah'ın Kuran'da dikkat çektiği önemli bir konudur. Peygamberimiz (sav)'e ilk vahyedilen ayette, "Yaratan Rabbin adıyla oku." şeklinde buyrulması okumanın önemli bir özellik olduğunu, Yüce Allah'a olan sevgi, O'nun yarattığı varlıklardaki üstün ve kusursuz özelliklerin okuyarak öğrenilmesi ile daha da artacak. Taşımalı Merkez okullarımıza katkı sunan Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şubesine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan vekili Sait Kaya ise, “Geleceğimizin teminatı gençlik, gençlimizin teminatı ise eğitimdir. Bugün ilimizin en büyük zenginliği hiç şüphesiz ki sahip olduğumuz genç nüfustur. Eğitim ve eğitime destek bu derece önemlidir. Bu nedenle şuur sahibi her insan gençliğe ve gençliğin eğitimine önem vermeli; imkânlarının son haddine kadar eğitim camiasını desteklemelidir. Çünkü gençliğe yapılan her türlü yatırım, maddi ve manevi destek geleceğimize yapılan yatırımdır. Geleceğimizin aydınlık olması dileğiyle Okuyarak kendini geliştiren kişiler ise elbette çevrelerinde gelişen olaylara da hakim olacak ve toplum içinde eğitim seviyesinde zamanla bir ilerleme sağlanacaktır” şeklinde konuştu

Program sonunda ‘Kitap Hayattır’ dağıtım kampanyası çerçevesinde taşımalı okullara kitap kolilerin dağıtımı yapıldı. 

Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2015, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195