Title of a News Article

Evlerinde TV olmayınca...

Evlerinde TV olmayınca...
banner206
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan ve evlerinde televizyon olmadığı için kartondan ‘DERS TV’ adını verdikleri televizyon yapan 2 kız kardeş, bu sayede kendilerini motive ederek ders çalışırken, hem de bu sayede kardeşlerine ders anlatıyor.
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan ve evlerinde televizyon olmadığı için kartondan ‘DERS TV’ adını verdikleri televizyon yapan 2 kız kardeş, bu sayede kendilerini motive ederek ders çalışırken, hem de bu sayede kardeşlerine ders anlatıyor.
Siverek Vakıf Ortaokulunda okuyan ve 9 kişilik bir ailenin çocukları olan Gamze ve Yıldız Timur kardeşler evlerinde televizyon olmadığı için, uzaktan eğitimden yararlanamıyor. Öğretmenlerinin babasının telefonundan kendilerine attıkları videolarla ders çalışmak zorunda kalan kız kardeşler, kendilerini motive etmek için kartondan bir televizyon yaptılar. Üzerinde ‘Ders TV’ yazdıkları kartondan televizyonun arkasına geçen başarılı kardeşler burada öğretmenlerin kendilerine verdikleri ödevleri yerine getirirken, hem de diğer küçük kardeşlerine ders anlatıyor.
Sanki gerçek televizyon karşısına geçen diğer kardeşler ablalarının anlatımlarını dikkatlice dinliyor. Karton TV’de değişik deneyler, işlemler yapan Gamze ve Yıldız kardeşler, performanslarıyla deneyimli öğretmenleri aratmıyor.
Hayallerinin ‘Hemşire ve polis’ olduğunu söyleyen kız kardeşler salgının bir an önce bitmesini ve okullarına kavuşmayı umut ederken, derslerine daha çok çalışmaları için hayırseverlerden destek bekliyorlar.
Evlerinde televizyon olmadığı için neler yapacaklarını düşündüklerini ve daha sonra kartondan bir televizyon yapma fikri çıktığını söyleyen ortaokul 5’inci sınıf öğrencisi Yıldız Timur,” Kısa sürede televizyonumuz yaptık ve ders anlatımlarımıza başladık, çokta güzel oldu. Kardeşlerimizde bizi seyretti, derslerini böylece çalışmaya başladı.
Hayalim polis olmak

Hayalinin polis olmak olduğunu belirten Yıldız Timur,” Okula gitmeyi çok özledim, öğretmenlerimizi de özledim. Hayalim okuyup polis olmaktır” dedi

İmkânsızlıklar bizi hayal etmekten uzaklaştırmadı

Her gün babasına yardım amacıyla ahırda çalıştığını ve imkânsızlıkların hayal kurmalarına engel olmadığını söyleyen 8’inci sınıf öğrencisi Gamze Timur ise,” Babamın televizyon alma imkanı olmadığı için televizyonumuz yok ama bu bizi hayallerimizden uzaklaştırmadı. Hayal kurduk ve kendi hayallerimizin peşinden gittik. Kardeşim Yıldız ile düşünüp kartondan kendimizi bir televizyon yaptık” dedi

Hayalim hemşire olmak

Hayalinin hemşire olmak olduğunu belirten Gamze, “ Hayalim hemşire olmak, bunun için çok çalışıyorum. Kardeşlerimle beraber tek gözlü odada kalıyoruz ve ders çalışmak çok zor oluyor. Çok zaman derslerime odaklanamıyorum ama çok şükür tüm bunlara rağmen mutluyuz, hayal kurabiliyoruz”

Evimizde bir televizyon olsaydı mutlu olurdum

‘Evinizde bir televizyon olsaydı ne yapardın’ sorusuna, gözleri dolan başarılı öğrenci, ’Evimizde televizyon olsaydı mutlu olurdum ve derslerimi çalışırdım” cevabını verdi.

4 öğrenci bir telefonla idare ediyoruz

Televizyon olmadığı için canlı derslere katılamadığını söyleyen Gamze Timur,” Bizim sadece bir telefonumuz var, oda babamın. Canlı derslere katılamıyorum, çok derslerimden de geri kaldım. Dört öğrenciyiz, o kadar kişi tek telefonla ders çalışmak çok zor oluyor” dedi

Arkadaşlarımın her şeyi var, benim yok, bazen çok üzülüyorum

Arkadaşlarının evinde Televizyon, tablet, internet olduğunu kendilerinin hiç olmadığını söyleyen başarılı öğrenci,” Bazen bunu düşündüğümde çok üzülüyorum, arkadaşlarımın her şeyi var bizim yok diye” dedi

Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı ders TV’yi örnek alarak kartondan bir televizyon yaptıklarını söyleyen Timur,” Bu sayede hem kendimizi motive ediyoruz ve hem de eğlenceli hale geliyor. Farkındalık oldu bizim için bu uygulama, televizyon olmadığı için ancak bunu yapabildik” diye konuştu

Gamze Timur kimsenin hayal kurmaktan uzak durmamasını isteyerek,” Bir şey aklınıza geliyorsa onu mutlaka yapın, hayallerinizin peşinden koşun ve asla pes etmeyin. Yapacağım diyorsanız yapın, biz kardeşimle yapacağız dedik ve yaptık. Benim daha birçok hayalim var ve bu hayallerimin peşinden koşacağım” dedi.

Başarılı öğrencilerini evlerinde ziyaret eden ve tebrik eden Fen Bilimleri Öğretmeni Şule Karakoç, ’Öğrencilerin kartondan televizyon yaptıkları için duygulandığı ‘belirterek şunları söyledi. “ Ben şanlıurfa’yı Siverek2i bilerek tercih ettim, çünkü atanmadan önce buradaki öğrencilerin gözlerinde ki mutluluğu gördüğümde ben burada öğretmenlik yapmalıyım dedim ve tercihimi buraya verdim ve gerçekten de pişman değilim, böyle pırıl pırıl öğrencilerin öğretmeni olmak beni mutlu ediyor. Gamze ve Yıldız İmkânsızlıklar içerisinde ders çalışarak hayal edip böyle bir çalışma yaptıktan sonra bana telefonla attıklarında şaşırdım. Videoyu izlediğimde ‘DERS TV’ olarak hayal ettikleri kartondan televizyonla ders çalıştıklarını fark ettim ve bu benim çok hoşuma gitti. İmkânlar doğrultusunda çocukların böyle bir şey yapması, böyle özgün bir materyal tasarlamalarını çok beğendim. Çocukların böyle özgün bir materyal tasarlaması, ülkemizde ki birçok öğrenciye örnek teşkil etmesini isterim. Yani elinde imkanlar olupta, böyle özgün bireyler yapmayan öğrencilerimize bu biraz ders olsun isterim. Bir insanın bir şeyi isteyince yapabileceği güçte olduğunun farkına varmaları biz öğretmenleri sevindiriyor, inşallah hayırseverlerimiz aileye sahip çıkarak öğrencilerimize destek olacaklar’’ diye konuştu.
Haber: Mevlüt Bayraktar-www.habersiverek.com

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2020, 20:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195