Title of a News Article

Güneş'ten önemli uyarı!...

Üniversite giriş sınavına saatler kala, Lefke Avrupa Üniversitesi Tanıtım Temsilcisi Mehmet Güneş’ten öğrenci ve velilere önemli önerilerde bulundu.

Güneş'ten önemli uyarı!...
banner206

Öğrencilerin ders çalışmayı bu saatten sonra bırakmaları gerekir, kendilerini iyi hissedebilecekleri ortam ve kişilerle zaman geçirmeleri gerekiyor.

Sınavın önemli olduğu ; lakin bir son olmadığı bilmelidir. Sınav öncesinde, öğrencilerin beslenmelerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Öğrenciler, kendilerini iyi hissedebilecekleri dini ve psikolojik eylemlerde bulunabilirler(dua ve ziyaretler). Öğrenciye en büyük desteğin, sevgi olduğu hiçbir zaman unutulmamalıdır.

Gençlerimizin bugünlerde telefon, bilgisayar kullanmamalarını önerim, (sosyal medyayı kullanılması halinde oluşabilecek olumsuz eylemler çocuğunuzun sınavını etkileyebilir )

Sınav sabahı , her gün nasıl bir kahvaltı yapıyorsanız , yine aynısını yapınız. Velilerin bu haftayı daha dikkatli geçirmeleri gerekiyor.

Öğrencilerin, sınav zamanını iyi programlamaları gerekmektedir.

Başka öğrencilerin hangi soru olduğuna takılmamaları gerekir, siz kendinizden mesulsünüz.

Geçen zamanla ilgilenmeyi bırakın , sorulara odaklanmaya bakın…

Sınav bitmeden , sınav yerinizi terk etmeyiniz.

Öğrencilerin karşılaştıkları en büyük sorunlarda biri de , cevap anahtarını kaydırmadır, kademeli olarak cevap anahtarını kodlamanızı öneririm.

Uzun paragraflı sorulardan çekinmeyin , soru ne kadar uzun olursa sorunun çözümü o kadar kolay olur, paragraf sorularında önce sorudan başlayın…

Dershanelerde girmiş olduğunuz deneme sınavlarından biriymiş gibi algılayın, girmiş oldunuz denemeler sizlere kolaylık sağlayacaktır, lakin bu durum mayışma ortamı oluşturmamalıdır, az bir kaygının öğrencileri zinde tuttuğu bilinmelidir.

Öğrenci ve aileler bunu sınavın, iki aşamadan oluştuğunu , birinci sınavda çok başarılı olamayan bir öğrenci ikinci sınavda eksikliklerini tamamlaması halinde başarılı sonuçlar alabileceği unutulmamalıdır.

Heyecan ve tedirgenlik yaşamanız halinde doğru nefes alarak baş edebilirsiniz ( burundan nefes alınır karna verilir, beş saniye tutulur daha sonra ağızdan verilir, bu eylemi beş defa tekrarlayın ) .

Çocuğunuz sadece sizin değil hepimizin geleceğidir, onlarla geçireceğiniz iyi bir zaman ve sarf edeceğiniz söylemler , çocuklarınızın psikolojik olarak iyi hissetmelerini sağlayacaktır.

Lefke Avrupa Üniversitesi ailesi olarak bütün öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195