Title of a News Article

Harran Üniversitesi ve GAPTEAM protokol imzaladı

Harran Üniversitesi ve GAPTEAM protokol imzaladı
banner206

Harran Üniversitesi Rektörlüğü, Güneydoğu Anadolu Bölgesinin ekonomik ve kültürel kalkınmasına yapılacak katkıları en üst düzeye çıkarmak amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmaya devam ediyor.

Harran Üniversitesi ile GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arasında altyapı, personel, eğitim, Ar-Ge, etkinlik, öğrenci ile çiftçi eğitimi ve tarımsal yayım hizmetleri gibi konulara ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu arasında imzalanan protokole istinaden yapılan işbirliği imza törenine, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Zeyni Aktaş, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Kaya ve GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü yetkilileri katıldı.

Üniversitemiz ile GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsünün bölgesel ve kırsal kalkınmaya yönelik yeni projeler geliştirilmesi açısından iş birliği yapacaklarını belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; “Üniversitemiz ve Araştırma Enstitümüzün altyapısı ve burada bulunan makine teçhizatların ortak kullanımına yönelik kurumlar birbirine destek olacaklar. Yanı sıra teknolojik geliştirme faaliyetleri, personel ve eğitim konularında karşılıklı destek sağlanacak.

Araştırma Geliştirme faaliyetlerinde kurumlar arası bilgi paylaşımı konusunda iş birliği yapılacak. Çiftçi danışmanlığı ve tarımsal yayın hizmetleri konusunda ise eğitimler düzenlenerek bölgeye yönelik eğitim programları geliştirilecek. Bölgesel ürün ve hayvan yetiştiriciliğinin planlı yapılması amacıyla çiftçi eğitimlerinde iş birliği yapılması konuları hız kazanacak” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195