Title of a News Article

Harran Üniversitesi’nin büyük başarısı

.

Harran Üniversitesi’nin büyük başarısı
Harran Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı Film Atölyesi tarafından hazırlanan ‘Bargıran’ isimli belgesel, Okan Üniversitesi tarafından düzenlenen 7. Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışmasında ikincilik ödülü kazandı.

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Sinema TV Bölümümüzün düzenlediği Kısa Film Yarışması yedinci kez üniversiteli kısa filmcileri bir araya getirdi. Üniversitelerin açık öğretim, ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora/sanatta yeterlik programlarında okumakta olan öğrencilerin kurmaca ve belgesel türünde gerçekleştirdikleri kısa filmlerle katıldıkları yarışmaya bu yıl tam 250 film başvurusu gerçekleşti.

 

‘Bargıran’ belgeseli 2’nci oldu

Harran Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı bünyesinde kurulan Film Atölyesi meyvelerini almaya başladı. Festivaller için kısa film çalışmalarının yapıldığı atölye, Okan Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 250 eserin katıldığı 7. Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışmasında ilk ödülünü aldı. Harran Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığında görev yapan Okutman Mustafa Uluç’un yönetmenliğini yaptığı ‘Bargıran’ isimli belgesel, katıldığı 7. Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışmasında ikinci olmayı başardı.

 

Jüri üyeleri önemli isimlerden oluştu

Bu yıl jüri üyeleri arasında tıpkı geçtiğimiz senelerde olduğu gibi sinema sektörünün önemli isimleri yer aldı. Kurmaca filmler; oyuncu Nazan Kesal, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, sanat yönetmeni M. Ziya Ülkenciler, sinema yazarı Kaya Özkaracalar ve yönetmen Mustafa Kara tarafından değerlendirilirken, belgesel filmler; akademisyen ve belgeselci Yrd. Doç Dr. Bahar Kılıç Adilçe, belgesel yönetmenleri Cem Kaya, Hasan Basri Özdemir, Ender Yeşildağ ve akademisyen Yrd. Doç. Dr. Sühendan Kumcu tarafından değerlendirildiler.

Sunuculuğunu Türk televizyon tarihinin unutulmaz isimlerinden olan ünlü yapımcı ve sunucu İzzet Öz üstlendiği ödül töreninde Kurmaca Dalında En İyi Film Ödülü’nü İstanbul Üniversitesi’nden Hasan Ali Kılıçgün’ün kısa filmi “3.5 Lira” alırken, ikinciliği Kadir Has Üniversitesi’nden Ayris Alptekin’in “Kot Farkı” kazandı. Belgesel Dalında ise birincilik ödülü Gümüşhane Üniversitesi’nden Abdurrahman Demir’in “Kırmızı” adlı filmine giderken ikinciliği Harran Üniversitesi’nden Mustafa Uluç’a ait “Bargıran” adlı kısa film kazandı. Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından ressam Hüsamettin Koçan’ın kurucusu olduğu; Avrupa Müze Ödülü sahibi Baksı Müzesi adına takdim edilecek olan Baksı Müzesi Özel Ödülü’ne ise İstanbul Kültür Üniversitesi’nden Arif Akdenizli’nin yönettiği “I Know my Murderer” adlı film layık görüldü.

Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2017, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER