Title of a News Article

Harran'da gelenek değişti...

özel haber

Harran'da gelenek değişti...
banner206

Harran Üniversitesine bağlı  Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet töreni düzenlenen sade bir törenle kutlandı. 

Harran Üniversitesinde bu yıl faklı bir şekilde mezuniyet törenleri gerçekleşiyor. Her yıl geleneksel olarak Osmanbey Kampusünde gerçkeleşn toplu mezuniyet törenleri bu yıl iptal edildi. Harran Üniversitesi yeni Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın'ın talimatları doğrultusunda bu yıl Üniversiteye bağlı tüm Fakülteler ve Meslek yüksek okulları  kendi bünyelerinde sade törenlerle öğrencilerini mezun ediyorlar. son olarak dün akşam
Eyyubiye yerleşkesinde,  Sosyal Bilimler Meslek yüksek okulunda mezuniyet töreni yoğun bir katılım  ile oldu.




Törene üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, yüksekokulu müdürü Doç. Dr. Necmettin Elmastaş, Akademisyenler, mezun olan öğrenci ve aileri katıldığı mezuniyet gecesinde mezun olan öğrenciler büyük heyecan yaşadılar. 

Törende dönem birincisi Eyüp Canaltın’ın öğrenciler adına bir konuşma yaptı. Canaltın ' üniversite yönetimine, hocalara ve öğrenci ailelerine teşekkür ederek “ Meslek Yüksekokullarını bir çok okullara göre daha başarılı ve uygulama alanı daha geniş eğitime sahip” olduğunu söyledi.
Yüksekokulu müdürü Doç.Dr. Necmettin Elmastaş ise Yüksekokul hakkında bilgiler vererek, Yüksekokullarının Türkiye’nin sayılı okulları arasında olduğunu, her geçen gün büyüyerek ülke gençlerine eğitim vermekte olduğunu söyledi. Yeni bölümlerin açılacağının müjdesini veren Dr. Elmastaş konuşmalarını öğrencilerin yetişmesinde emekler sarf eden akademisyenlere teşekkür etti. 
Harran Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ise konuşmalarında mezun olan öğrencilere yeni hayatlarında başarılar diledi.
Öğrencilere hayatta tecrübenin önemi hakkında bilgiler vererek, işletme mantığını bilinmesi gerekliliğinin altını çizdi.
8 bölüm, 16 programdan, 860 öğrencinin mezun olduğu törende, dereceye giren bölüm birincileri diploma ve hediyelerini Üniversite rektörü Prof. Dr. Taşaltın’ın elinden aldılar.
Düzenlenen tören müzik eşliğinde öğrencilerin keplerini fırlatması havai fişek gösterisi ile sona erdi.
Öte yandan Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe bitkileri bölümde okuyan onlarca öğrencinin mezun olamama rsiki var. Bölümde görevli Prof.Dr. Ayşe Yıldız Pakyürek'in girdiği derslerden öğrencilerin başarılı olamadığı ve bu nedenle öğrencilerin büyük oranda mezun olamayacağı ileri sürüldü.


Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2015, 17:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195