Title of a News Article

Hastane Çalışanlarından takdir edilecek davranış...

.

Hastane Çalışanlarından takdir edilecek davranış...
banner206

Beşiktaş Sait Çiftçi Devlet Hastanesi çalışanlarınca “Bir Kitap Bir Gelecek” isimli kitap kampanyası düzenlendi.

Beşiktaş Sait Çiftçi Devlet Hastanesi çalışanlarınca "Bir Kitap Bir Gelecek" isimli kitap kampanyası  düzenlendi. Oyuncu Gülhan Tekin'in de destek olduğu kampanyada toplanan kitaplar Güneydoğu'da bir ilköğretim okuluna gönderildi.

Beşiktaş'ta bulunan Sait Çiftçi Devlet Hastanesi çalışanları "Bir Kitap Bir Gelecek" isimli kitap kampanyası başlattı.  İlk olarak çalışanlar arasında başlayan kampanyaya daha sonra hastalarda katıldı. Kampanyaya "Çok Güzel Hareketler Bunlar" programıyla tanıdığımız oyuncu Gülhan Tekin'de destek verdi. Kampanya kapsamında toplanan kitap ve kırtasiye malzemeleri Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesin de bulunan Akçicek İlköğretim Okulu'na bağışlandı.

Projeye destek olan Oyuncu Gülhan Tekin projeye katılmaktan mutlu olduğunu belirtti. Oyuncu Tekin, "Tesadüfi bir birleşme oldu aslında. Sait Çiftçi Devlet Hastanesi semtimin hastanesidir. Bir gün buraya eşimin muayenesi için geldiğimizde böyle bir etkinlik ile karşılaştık. Proje Direktörü Ebru Gençkol buna aracı oldu. Bunu duyunca gerçekten sevindim. Kendisiyle iletişimimiz sürdü ve böyle bir kampanyanın içinde yer almaya karar verdim" dedi.

 

"BAŞARIYA ULAŞTIĞINA İNANIYORUM"

Kendi imkanlarıyla kitap topladıklarını belirten Proje sorumlusu Ebru Gençkol, "İlk olarak yardıma muhtaç okullar için kitap toplayalım dedik. Ardından plan yaptık. Kimler olabilir projeye nasıl başlayabiliriz. Tüm hastane çalışanlarımıza duyuru yaptık. Başhekimimizin desteğini alarak böyle bir işe kalkıştık. Kitaplarımızı toplamaya başladık. Kitapları topladığımız duyuldu ve hastalarımız buna destek olmak istediklerini söyledi. Onlarında desteklerini alarak projede ilerlemeye başladık. Daha sonra afişlerimizi yaptık. Kitap var diyen hastalarımızdan kendi imkanlarımız ile almaya çalıştık. Daha sonra bir gün bu projenin daha geniş kitlelere ulaşması basında da yer almasını istiyordum. Ünlü bir arkadaşımız olsa da bizlere destek verse ve geniş kitlelere ulaşsak derken Gülhan Hanım hastanemize muayeneye gelmişti. Gülhan hanıma projeyi anlattım. Bizleri geri çevirmedi. Hemen kabul etti. Maddi manevi her türlü desteğini sağladı. Projemiz sonlandı. Kitap, kırtasiye malzemelerini topladık.  Başarıya ulaştığına inanıyorum. Pazartesi günüde kargomuz ile gidecek okula. Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Akçicek İlkokulu'na gidecek kitaplarımız" şeklinde konuştu.

 

DİĞER HASTANELERE ÇAĞRI

Hastalardan çok büyük bir destek geldiğini söyleyen Proje sorumlusu Ekrem Başdoğan, "Hastalara ulaşma konusunda afişler hazırladık. Bir kıvılcım başlattığımızı düşünüyoruz. Amacımız önayak olmaktı ve diğer hastanelerde bizi örnek alsın. Aslında sürekli yapılan bir şey kitap bağışı ama hastane olarak bunun devam etmesi için böyle bir başlangıç yaptık. Diğer hastanelerin de bu konuda duyarlı olmalarını ve gerçekten adım atılırsa hastalar ve çalışanlar çok büyük destek veriyor. Hastalardan çok büyük bir destek geldi" dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2015, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195