Title of a News Article

Hilvan'da Kariyer Günleri

Hilvan Belediyesi ve Harran Üniversitesi Hilvan Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile öğrencileri üniversiteye özendirme ve yönlendirme amacıyla düzenlediği 'Kariyer Günleri' devam ediyor.

Hilvan'da Kariyer Günleri
banner206

Hilvan Belediyesi ve Harran Üniversitesi Hilvan Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile öğrencileri üniversiteye özendirme ve yönlendirme amacıyla düzenlediği  'Kariyer Günleri' devam ediyor.

 

Düzenlenen 'Kariyer Günleri' projesi kapsamında daha önce öğrenci velileriyle bir araya gelen Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Harran Üniversitesi ve Hilvan Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri, bugün yapılan oturumda Hilvan Belediyesi Bilgi Evi'nde üniversiteye hazırlanan öğrencilerle bir araya geldi.

 

Öğrencileri üniversiteye özendirmek amacıyla Hilvan Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Okul Müdürü Seyyit Ahmet Oymak;

'Hepimizin bildiği gibi, yüksek öğretim kurumlarının bir amacı da bulunduğu bölgeye katkı sağlamak ve insanlarla temasa geçip  onların ilerleyebilmesini sağlamaktır. Biz de bu amaçla Hilvan Belediyesi Bilgi Evi'ndeki öğrencilerle bir araya gelip kendilerine hedeflerini belirleme ve ulaşmalarına noktasında rehber olmaya çalışıyoruz' dedi.

 

Hilvan Belediyesi ve Harran Üniversitesi Hilvan Meslek Yüksek Okulu' işbirliğiyle düzenlenen 'Kariyer Günleri''nde üniversite adayı öğrencilerle bir araya gelen Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, zor şartlar altında okul hayatını sürdürdüğünü belirterek;  öğrencilere kendileri için sağlanan imkanları iyi değerlendirmelerini istedi.

 

Bayık, konuşmasına şöyle devam etti:

' Sevgili gençler,

Öncelikle şunu belirtmekte yarar var. Bugün gelinen noktada özellikle günün şartlarını iyi değerlendirmek ve iyi analiz etmek lazım.

Çok değil;

Belki 3 yıl öncesine kadar, Hilvan Belediyesi üniversite adayları için eğitim verecek Bilgi Evi açacak denilseydi buna ben bile zor inanırdım. Ama bugün hayallerimizin de ötesinde olan bir Bilgi Evimiz var ve burada hayata hazırlanan ve Hilvan şartlarında sayıları yüzleri aşan sizler varsınız. Sizlerin şimdiye dek görmüş olduğunuz eğitimi bir adım ileri götürerek katkıda bulunmak amacıyla açmış olduğumuz Bilgi Evinde sizi hedeflerinize taşıma ve hedeflerine ulaştırma sorumluluğunu Hilvan Belediyesi olarak biz üstlenmiş bulunuyoruz. Üstlendiğimiz sosyal sorumluluğun gereği olarak birer vicdan meselesi olarak da asıl görmemiz ve yapmamız gereken; daha yeni, daha modern ve refah ufuklar yaratmaktır.

 

Ailelerinizin göstermiş olduğu tüm fedakarlıklara karşı, onların emeklerini boşa çıkarmamak ve onlara haklı bir gururu yaşatmak için hep birlikte hareket edip mutlaka amacımıza ulaşmalıyız' dedi.

 

Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Mehmet Akif Nacar, 15 Temmuz Darbe Girişimini örnek vererek, önemli olan kariyer sahibi olurken ihanet içinde bulunmamak, elde ettiği kariyeri insanlara iyilik yolunda kullanabilmektir' şeklinde konuştu.

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2016, 16:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195