Title of a News Article

Hilvan'da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı

Hilvan'da eğitim veren Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK destekli 'TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı' tam puan aldı.

Hilvan'da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı
banner206

 

TÜBİTAK dışında Hilvan Kaymakamlığı ve Hilvan Belediyesince de desteklenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı'nda, insan yaşamını kolaylaştırmak için geliştirilen ve yenilenebilir kaynaklardan faydalanmayı hedefleyen projeler büyük beğeni topladı.

 

Doğaya ve doğal kaynaklara zarar vermeden ortak yaşamı kolaylaştırma eksenli olarak geliştirilen bilimsel projeleri tanıtan Hilvan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu öğrencileri, Fen Bilimleri öğretmeni Gülşad Güzel ile birlikte kendi ilgi alanları üzerinde yaptıkları araştırmaları ve bu araştırmalarının olumlu sonuçlarını katılımcılara anlattı.

 

Özellikle ekolojik dengeyi bozmadan daha ekonomik olabilecek ve insan yaşamını kolaylaştıracak ürünlerin tanıtımının yapıldığı bilim fuarında en çok rüzgâr gücüyle çalıştırılması ve geliştirilmesi düşünülen ulaşım araçları büyük ilgi gördü. Bununla beraber, günlük yaşamda atık haline gelen birtakım gıda ürünlerinin de geri dönüşüm sayesinde farklı alanlarda kullanılabileceğini yaptıkları deneylerle ispatlayan öğrenciler, bilim fuarının gerçekleşmesini sağlayan başta TÜBİTAK olmak üzere projeye destek veren Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay'a ve Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'a teşekkür ederek plaket verdi.

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2015, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195