Title of a News Article

Hükümet tedbirini aldı! Giremeyecekler

.

Hükümet tedbirini aldı! Giremeyecekler
banner206

 Fetö ile mücadele kapsamında iki yeni kararname yayımlandı. FETÖ’cülerin sınavlara katılması yasaklandı. 15 Temmuz şehit yakınları ise askerlikten muaf tutulacak.
Hükümet, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında yeni tedbirler uygulamaya koydu. Yayımlanan iki yeni kararname kapsamında cezaevinde bulunan FETÖ'cülere özel ve kamu kurumlarının açtığı sınavlara girme yasağı getirilirken, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine direnirken şehit olanların çocuk ve yakınlarına da askerlikten muaf tutulmalarına imkân sağlandı. Yeni düzenlemeye göre TSK'da rezerv pilot uygulamasına geçilecek, emekli askerler, ordu için personel temin edebilecek. KHK'da yer alan önemli kararların bazıları şöyle:

FETÖ'YE SINAV YASAĞI
Şu an tutuklu veya hükümlü olarak cezaevinde bulunan FETÖ'cülerin sınava girme hakkına kısıtlama getirildi. Böylece tutuklu FETÖ'cü asker ve siviller, ülke genelinde uygulanan merkezi sınavlar ile diğer bütün sınavlara hem cezaevinde hem de dışarıda katılamayacak. Emekli pilotların veya şu an sivil havacılıkta görevli pilotlar yapılacak sözleşme ile "ihtiyat pilot" adıyla ayda 3 iş gününden kısa olmamak kaydıyla ve yılda toplam 60 işgününü geçmeyecek şekilde görev uçuşu yapacak. Pilotlara harbe hazırlığın devamı için eğitimler verilecek.

KILIÇDAROĞLU'NDAN GAF
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında 15 Temmuz şehitlerinin çocuklarının ve kardeşlerinin askerlikten muaf hale getirilmesine tepki göstererek, "Bu düzenlemeyi yapanlar haindirler. Şehitler arasında ayrımcılık yapan partiden ülkeye, kadınlara, çocuklara, esnafa, sanayiciye hayır gelmez" demişti. Bakanlık, Kılıçdaroğlu'na mevcut düzenlemeden haberi olmadığını hatırlatan bir açıklama ile cevap verdi. Açıklamada, bir ayrımın söz konusu olmadığı, 15 Temmuz'da şehit olanların yakınlarının da 1111 sayılı Askerlik Kanunu'nun 10'uncu maddesinin 9 numaralı bendine uygun hale getirildiğine dikkat çekildi. Bu maddede, terörle mücadelede şehit olanların çocuklarına ve kardeşlerine askerlik muafiyeti getiriliyor. 15 Temmuz şehitlerinin çocukları ve kardeşleri de bu kanunun verdiği haklardan yararlanacak hale getirildi.

ŞEHİT YAKINLARINA MUAFİYET
15 Temmuz gecesi görevli olmadığı halde darbecilere direnirken şehit olanların erkek çocukları ile öz kardeşlerinin tamamı, dilerse askerlik yapmayacak. Şu an askerde olanlar varsa talep etmesi durumunda hemen terhis edilecek. (SABAH/ AHMET TOPAL)

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2016, 10:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195