Title of a News Article

İnternet yuva dağıtıyor!

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenci başarısının arttırılmasında ailenin rolü konulu seminer düzenlendi.

İnternet yuva dağıtıyor!
banner206

Şanlıurfa İl Milli Müdürlüğü konferans salonunda Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan tarafından verildi. Seminere İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sarmış, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, Teç-Sen Şube Başkanı Davut Kırmızıaslan, Şube Müdürleri ve aileler dinleyici olarak katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, çocuk yetiştirmenin mükemmel bir takım çalışması gerektirdiği belirterek, bunun için de velilerin evde öğrencilere psikolojik anlamda destek olması gerektiğini ifade etti. İlci, "Velilerin öğrencilerin ders çalışabilmeleri için gerekli koşulları hazırlamaları ve çocukları için fedakarlık yapmaları gerekiyor. Çocuğumuzun iyi notlar almasının yanında zayıf alması da normaldir. Bunu kabul etmeliyiz. Başarılı olabilmeleri için onlara destek olmalıyız. Çocuklar, genellikle anne babanın okul ve eğitim konusundaki duygu ve düşüncelerini kendilerine mal ederek, okula karşı buna uygun bir tutum geliştirirler. Onun için eğitime siz önem verin ki, evlatlarınızda sizin tutumunuzu örnek alsınlar. Unutmayınız ki ruh sağlığı güçlü yetişen bir gençlik, başarılı ve mutlu bir toplum oluşturur" dedi. Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, İlci'nin konuşmasının ardından yaklaşık 2 saat boyunca öğrenci başarısının arttırılması için ailelerin yapması gerekenleri anlattı.


Aslanhan, insanların giderek birbirlerine karşı yabancılaşmaya başladığına dikkat çekti. Aslanhan, "Aile içinde bireyler birbirleriyle konuşmaz oldular. Anne dizilerle, çocuklar bilgisayar ve telefonlarla, babalar da kahvelerde yaşam sürdürür hale geldi" dedi.

Sürekli internete giren anne ve babaların evliliklerinin de büyük bir risk altında bulunduğunu belirten Aslanhan, şöyle devam etti:

"Evinde internet olan aileler sürekli internete giriyorsa evliliklerine 'Allah rahmet eylesin.' Son zamanlarda yapılan araştırmalara göre boşanmak isteyen 10 çiftten 7'sinin boşanma sebebi birbirlerinden bulamadığı ilgiyi, sanal alemdeki tuzak, ne olduğu belli olmayan ilişkilerden bulduğunu zannederek yuvasını dağıtıyor." Aslanhan, Türk milletinin aile hayatının 'yok' edilmesi için bin bir türlü tuzak kurulduğunu kaydetti. Tuzaklar ve yapılması gerekenleri de anlatan Aslanhan, "Gıda konusunda da halkın aldatıldığı gibi çocuk yetiştiriciliğinde de, 'çocuklarınızla arkadaş gibi olun', 'hayır demeyin' mesajlarının bilinçaltına işleniyor. Maalesef, çocuklarımız mutfaktan bir bardak suyu getirmeye, evdeki çöpü atmaya aciz hale geldiler. Anne babalar çocuklarının hizmetçisi konumuna büründüler. Çocuklarımızın dersleri ve okulu ile ilgilendiğimiz kadar onların ahlak, vicdan, terbiye, kimlik, karakter, kültür, örf, adet ve inancıyla da ilgilenmemiz gerekir. Anneler, babalar uyutuluyoruz, lütfen uyanın" diye konuştu.

Türk diline sahip çıkılmasını isteyen Aslanhan, 'Bugün dilini kaybeden bir ülke kendini de kaybetmeye mahkumdur. Bakın son günlerde Avrupa'dan gelen bir söz var. 'Babana dahi güvenme', bu ne demek. Beni büyüten, bu yaşlara getiren bir insana güvenmeyeyim de kime güveneyim. Sana mı?" dedi. Sıtkı Aslanhan, ailelerin, çocukların büyüme ve gelişme dönemlerindeki sıkıntıların farkına varmasının ve çözüm yolları üretmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Aslanhan, şöle devam etti:

"Çocuğunuzu karşınıza alın, her türlü derdini sorun, yoksa o gece yarısı telefonla dert yanacak birilerini bulur."

Konuşmasında genç yaşta beyin kanamasından kaybettiği arkadaşına duyduğu özlemi dile getiren Aslanhan, tüm insanlara sevdiklerine sımsıkı sarılmalarını ve onlara sevdiklerini söylemekten çekinmemelerini istedi.

Veliler ise anlatılanları ilgi ile dinledi.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 20:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195