Title of a News Article

İşte Urfa'da sınava girecek öğrenci sayısı...

İşte Urfa'da sınava girecek öğrenci sayısı...
banner206

Şanlıurfa’da bugün yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına 733 okulda 63 Bin öğrenci katılacak. Öğrenciler, sınıflara maske takılarak alınacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 20 Haziran'da (bugün) yapılacak merkezi sınavda öğrencilerin sağlığına ve güvenliğine ilişkin ek tedbirler aldı.

LGS sınavı için korona virüsü dolayısıyla Şanlıurfa’da ek tedbirler alındı. Böylece sosyal mesafe ve hijyene dikkat edilecek. Öğrenciler, öğrenim gördükleri okullarda sınava girecek. Veliler okul bahçesine alınmayacak.

Bir yılı aşkın süredir hayalini kurdukları Lise'de eğitim almak isteyen binlerce aday için birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacak.

URFA’DA, 63 BİN ÖĞRENCİ SINAVA KATILACAK

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, Şanlıurfa’da korona virüsüne karşın öğrencilerin sınavlara gireceği okullar için tüm tedbirleri aldıklarını açıkladı. n Müdür Yapıcıer, Şanlıurfa’da 733 okulda 63 Bin öğrencinin sınava katılacağını belirterek, 13 Bin 300 öğretmen ve yöneticinin sınav günü okullarda görevli olacağını söyledi.

Yapıcıer, sınav günü öğretmen ve yöneticilere 9 Bin siperlik ve 30 Bin eldiven verileceğini vurgulayarak, 234 Bin maske, 5 Bin 512 litre el dezenfektanı ve 3 Bin 600 litre de yüzey dezenfektanı kullanılacağını ifade etti.

Bu arada sınav dolayısıyla saat 09.00 ile 15.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacak.

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2020, 03:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
merve korkmaz
merve korkmaz - 4 yıl Önce

Baya çok öğrenci girmiş Şanlıurfa da

Aslı küçük
Aslı küçük @merve korkmaz - 3 yıl Önce

Urfada yaşıyorum ve çok düşük aldım acaba istediğim liseye alınacakmıyıj

Jiyan al
Jiyan al - 3 yıl Önce

inş iyi bir yer kazanırım amin

SIRADAKİ HABER

banner195