Title of a News Article

Liseli Gençler Hazreti Mevlana İçin Şiir Yazacak

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen ’Mevlana Şiir Yarışması’ için başvurular 17 Eylülde başlıyor.Osmangazi Belediyesi’nin Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma...

Liseli Gençler Hazreti Mevlana İçin Şiir Yazacak
banner206
Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen ’Mevlana Şiir Yarışması’ için başvurular 17 Eylülde başlıyor.
Osmangazi Belediyesi’nin Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği ile ortaklaşa düzenlediği Mevlana Şiir Yarışması için başvurular yarın başlıyor. Jüri üyeleriyle beraber Karabaş-i Veli Kültür Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Mevlana kültürü insanlık adına önemli bir felsefe önemli bir kültürdür. Bu sene altıncısını yapıyoruz. Osmangazi Belediyesi olarak başladık, daha sonra Bursa sınırlarına ulaştık, şimdi de Türkiye çapında yapıyoruz. Bu yıl yapacağımız Mevlana Şiir Yarışmasının konusu Hazret-i Mevlana’da Kur’an olacak. Liselerarası bir yarışma; çocuğu okumaya teşvik edecek. Bununla birlikte yeni edebiyatçıların, yeni şairlerin çıkmasına vesile olacağız. Değerli jüri üyelerimizin seçtiği eserleri kitap haline getiriyoruz. Kalıcı bir eser oluyor. Ben şairim diyen kişi yarışmaya katıldıktan sonra en azından kitapta bir şiiri olacak, bundan güzel bir şey olamaz. Bu açıdan da her yönüyle katılan kişiye artı değer katacak bir yarışma” şeklinde konuştu.
Yarışmanın Bursa için de önemine işaret eden Dündar, “Türkiye’nin her ilinden yarışmacılar katılacak. Neden Konya değil de Osmangazi diye sorarak, Bursa’yı araştırıp öğrenecekler” dedi.
17 Eylül’de başlayacak başvurular 27 Kasım tarihinde sona erecek. Katılmak isteyen öğrenciler [email protected] adresinden online olarak müracaat edebilecek. Ayrıca liseyi açıktan okuyan öğrenciler de 18 yaşını doldurmamışsa başvurabilecek.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 13:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195