Title of a News Article

Öcalan'ın köyüne yeni okul...

Öcalan'ın köyüne yeni okul...
banner206

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Halfeti ilçesinde yapımı tamamlanan Saylakkaya ve Ömerli köy okullarının açılışını yaptı. Vali Erin, Tutuklu PKK elebaşı Abdullah Öcalan' ın doğum yeri olan Ömerli' de ki okulun açılışını köy halkıyla gerçekleştirdi. 

Vali Erin, il Jandarma Alay komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi ile birlikte Halfeti ilçesinde bir dizi gezi ve temaslarda bulundu, yapımı tamamlanan iki okulun açılışını yaptı. Halfeti ilçe Belediye Başkanı Şeref Albayrak ile birlikte ilk olarak Saylakkaya köyüne gelen Vali Erin, burada yapımı okul ve Halısahanın açılışını yaptı. 

Vali Erin daha sonra Terör örgütü PKK'nın tutuklu elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum yeri olan Ömerli köyüne geçti. Burada yapımı tamamlanan 8 derslik ilk ve orta okulun açılışına katıldı. Resmi tören konuşmaların ardından kurdule kesme törenine geçildi. Yağış nedeniyle bir sınıfta açılış yapılması gerekti. Vali Erin, okulun açılışına gelen Ömerli köy halkına kurdeleyi kesmelerini istedi. Vali Erin, jandarma il komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi , Halfeti Belediye Başkanı Şeref Albayrak vatandaşların arkasında durarak açılışı yaptılar. 

Vali Erin bir süre köy halkıyla zaman geçirdikten sonra ilçeden ayrıldı.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2019, 22:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195