Title of a News Article

Öğretmenler eğitime alındı

Şanlıurfa’da 6 Bin 500 öğretmene 4 gün boyunca sürecek ‘empati’ konulu seminer verilmeye başlandı.

Doğu Akdeniz Üniversitesinin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlediği ‘empati’ konulu seminerin ilki bugün yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminere İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri ve çok sayıda öğretmen katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, “Biz öğretmen arkadaşlarımızın kendi okullarında herkes kendi köşesine çekilip bir iki saat arkadaşlarla konuştuktan sonra okuldan dağıldığı, gittiği zorunlu olarak gelinip gittiği bir dönemden çıkarmak istiyoruz” diyerek, şunları kaydetti;

“Yani mesleki çalışmalarımızı da en verimli hale nasıl getirebiliriz, ilimizdeki öğretmen arkadaşlarımıza daha fazla nasıl faydalı olabiliriz iz arayışı içerisindeyiz. Bugün bu anlamda Doğu Akdeniz Üniversitesinin desteği ile öğretmen arkadaşlarımıza eğitimdeki yeni gelişmeler, eğitimdeki yeni olaylar, biz eğitimin neresindeyiz, eğitimde yaşadığımız problemleri çözmek üzere neler yapıyoruz?”

Şanlıurfa’nın son dönemlerde değiştiğine de vurgu yapan Müdür İlci, “Bu gelişmelere eğitim camiasının da ayak uydurması, bu değişmeye eğitim camiasının yön vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda da öğretmen arkadaşlarımızın değişimin sürükleneni değil, değişimi sürükleyen insanlar olmasını istiyoruz. Bu vesile ile bir hafta boyunca yaptığımız bu çalışmaya katılan tüm öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Nadiri; Urfalı öğrenci sayımız arttı

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri da, Şanlıurfa’nın potansiyelini göz önüne alarak 2 yıl önce Güneydoğu’nun merkezi olan Şanlıurfa’da bir irtibat bürosu açtıklarını söyledi. Başladıkları bu yolun ciddi anlamda Urfa’nın gelecekte yönetim mekanizması içerisinde yer alacak genç beyinlerini yetiştirme noktasında ciddi bir ivme kazandırdığını vurgulayan Prof. Dr. Nadiri, “Aradan geçen bu süre içerisinde Doğu Akdeniz Üniversitesinde 343 Urfalı gencimiz gelecekteki kariyerlerine hazırlanıyorlar. 1979 yılından bugüne kadar Doğu Akdeniz Üniversitesinden mezun olan Urfalı gençlerimizin rakamı 287 idi. Bu son ilk yıl içinde kurduğumuz bağın ne kadar değerli ve önemli olduğu ortaya çıktı” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Akdeniz Üniversitesinden Prof. Dr. Alim Kaya, ‘empati’ konulu semineri sumaya başladı. Seminer günde 2 seans şenlinde düzenleniyor.

 

 

Güncelleme Tarihi: 16 Haziran 2014, 13:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195