Title of a News Article

Siverek'te hazırlıklar sürüyor

Siverek'te hazırlıklar sürüyor
banner206
 Siverek Belediyesi, 'Gençlik Evi'ne kayıt yaptıran öğrencilerin eğitim ve gelişimlerine katkı sunmaya devam ediyor.

Kültür Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Ramazan Acarlar Gençlik Evi, 2017-2018 yılında verdiği eğitim kurslarına devam ediyor. Hizmete girdiği 4 yıldan bu yana yüzlerce öğrenciyi üniversiteli yapan Ramazan Acarlar Gençlik Evi, yeni eğitim yılında da onlarca öğrenciyi üniversiteye hazırlıyor.

Yeni eğitim yılında kayıt yaparak eğitime başlayan öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Yardımcısı Hasan Postacı, değişiklik sonrası yenilenen kitapları dağıttı. Yeni sistem hakkında öğrencilere bilgi veren Postacı, sistemin değil sistemli çalışmanın önemini anlattı.

Sosyal proje olarak başlatılan üniversite hazırlık kurslarına 2017-2018 döneminde de devam edildiğini belirten Başkan Yardımcısı Postacı, şunları söyledi: "Şu anda bulunduğumuz mekanda 400 civarında öğrencimiz bu imkanlardan yararlanıyor. Bir sosyal proje kapsamında başlattığımız üniversiteye hazırlık kurslarımızda herhangi bir ücret alınmamakta. Özellikle milli eğitimden ve okul müdürlüklerini de içine katarak okul aile birliklerinin de değerlendirmelerini alarak daha çok başarılı ve ekonomik durumu yetersiz olan öğrencilerimize öncelik veriyoruz, tercihimizi onlardan yana kullanıyoruz."

"-Yüzlerce öğrenciyi üniversiteli yaptık"

"4'üncü yılımıza girdiğimiz bu projede, geride bıraktığımız yıllar içerisinde yüzlerce öğrenciyi üniversiteli yapmanın sevincini yaşıyoruz" diyen Postacı, "Bu yılda inşallah yine benzer bir şekilde onlarca öğrencimizi üniversitelere göndermeyi hedefliyoruz. Tabii eğitim ve yetişmiş insan gücü Siverek'te, Siverek gibi ilçemizde nüfusun çok kalabalık olduğu, yoksulluğun olduğu, kırsal nüfusun çok fazla olduğu ilçemizde önemli bir sorun. Biz başta özellikle kız öğrencilerimiz olmak üzere öğrencilerimizin üniversite kazanmalarını, yetişmiş insan gücü ve Siverek'in geleceği açısından çok merkezi bir sorun olarak görüyoruz. Kültürel ve sosyal belediyeciliğin gereği olarak bu konudaki projelerimizi sadece bu zeminde değil, bunun dışında bilgi evlerimizde, kadın ve aile hizmetleri müdürlüğümüz üzerinden ve diğer okullarımızda dönük işte Siverek geneli deneme sınavları yaparak kütüphaneleri çeşitli kaynak kitapları ile destekleyerek çeşitli motivasyon kursları, seminerler, konferanslar, geziler üzerinden eğitime dönük süreçleri desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Yeni eğitim yılının tüm öğrencilere hayırlı olması temennisinde bulunan Hasan Postacı, "Değişen sınav sisteminin verdiği bir kafa karışıklığı, kaos var. O da her geçen gün daha da gideriliyor, netleşiyor. Sonuçta sistem içerisinde yarışan öğrencilerimiz aynı koşullarda bu yarışı sürdürecekler. Önemli olan bu öğrencilerimizi, bu açıdan özellikle pedagojik açıdan değişen sınav sisteminin psikolojisini bir anlamda daha sağlıklı bilgi edilebilmeleri açısından ders dışı üniversite hazırlık kursları dışında daha ciddi pedagojik seminerlerimiz bilgilendirme konferanslarımız devam ediyor. Bu konuda hem koordinatörlerimiz hem de okul müdürlüklerimiz de görev alan rehber öğretmenlerimizden destek alarak ve işbirliği içerisinde bu süreçleri de devam ettireceğiz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2017, 08:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195