Title of a News Article

Sivereklilerin sınav protestosu!

 Sivereklilerin sınav protestosu!
banner206

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, kendilerine 'Sınav Mağduru Platformu' adını veren bir grup, LGS ve LYS'nin 18 yıldır ilçede yapılmamasını protesto etti.

Öğleden sonra Sulu Cami önünde toplanan platform üyeleri adına konuşan Murat Malbora, kopya çekildiği iddiasıyla 1996 yılından itibaren Siverek'te sınav yapılmadığını ifade etti. 18 yıl geçmesine rağmen halen ilçede sınav yapılmadığını ve öğrencilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için de ciddi adım atılmadığını savunan Malbora, "18 yıl önce yaşanan sıkıntıların faturasını biz yeni nesiller olarak asla ve asla ödemek zorunda değiliz. 18 yıl önce yapılan ÖSS sınavında emniyet ve salon görevlilerinin görevlerini doğru yapmamalarının açısını şimdi bizler çekiyoruz" dedi.

Her yıl farklı kentlerde kopya skandalları yaşanmasına rağmen cezalandırılmadığını 240 bin nüfusuyla birçok ilden büyük olan Siverek'te ise yaşanan bu sorunun mantığa aykırı olduğunu savunan Malbora, "18 yıldan beri her sınav için 5 bin insanımız Şanlıurfa'ya çile ile gitmekte, motivasyon bozukluğu ve yolun sebep olduğu stresin etkisi ile her öğrencinin 30-40 puanı heba olmaktadır. Biz artık diğer şehirlerde değil kendi ilçemizde sınava girmek istiyoruz. Bu sıkıntıları çekmek zorunda olmadığımızı düşünüyoruz. Bunun içinde gereken adımlar biran önce atılmalı, bu haksızlığa son verilmelidir" diye konuştu.

Platform üyeleri basın açıklamasının ardından beş dakikalık oturma eylemi yaparak dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 16:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195