Title of a News Article

suriyelileri ağırladı

.

suriyelileri ağırladı
banner206
Üniversite Okuma Hakkı Kazanan 12 Suriyeli Öğrenciler Akçakale Kaymakamı Eyüp FIRAT’ I Makamında Ziyaret Ettiler.
Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınarak ilçedeki Süleyman Şah Konaklama Tesisinde kalan okul çağındaki Suriyeliler, ilk, orta ve lise eğitimlerini kamp içerisindeki okullarda sürdürüyor. Türkiye'de devam ettikleri eğitimle liseyi bitiren Türkçe eğitimi alarak muafiyet sınavı kazanan öğrenciler ise Türkiye'deki yabancı öğrenciler için kontenjan ayıran üniversitelerde eğitimlerini sürdürebiliyorlar.

Suriyeli 12 Üniversiteli genç ve Kamp Müdürü Hüseyin ORTAÇ ile birlikte Akçakale Kaymakamı Eyüp FIRAT’ ı makamında ziyaret ettiler. Ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Eyüp FIRAT eğitimin önemine vurgu yaptı.

 Kaymakam FIRAT, "Sizler ülkenizdeki olaylar nedeniyle şuan misafirimizsiniz. Vatanınızdan uzakta da olsa eğitime devam etme isteğiniz bizleri sevindiriyor. İnşallah bu eğitim fırsatlarını iyi değerlendirip, başarılı bir üniversite hayatı geçirirsiniz. Hem Türkiye'ye hem de kendi ülkenize hayırlı işler yapmanızı diliyoruz" dedi.

 

Kaymakam FIRAT, Üniversite öğrencilerine nasihatlerde bulunup, çeşitli hediyeler verdikten sonra onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2014, 20:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195