Title of a News Article

Tarlada da olsalar imkan sağlanabilirdi

Tarlada da olsalar imkan sağlanabilirdi
banner206

Dün, tüm yurt genelinde sınav heyecanı vardı. Yüzbinlerce öğrenci liseye geçiş sınavında ter döktü. Fakat geçim kaynağı için ölümü göze alarak kilometrelerce uzağa giden tarım işçisi Urfalı öğrenciler ise sınavdan mahrum kaldılar.

Günlerce, haftalarca belki de aylarca sınav hazırlığı yapan yüzbinlerce öğrenci dün pandeminin gölgesinde sınava girdi. Yüz yüze eğitimden bir yıldan fazla uzak kalan öğrenciler dün girdikleri sınavda bir hayli zorlandılar. Durumu bunlardan farklı olan bir başka öğrenciler ise soğan tarlasında geçimini sağlamak için para kazanan Abdulkadir ve Furkan. Aileleri ile birlikte Hatay'a giderek soğan tarlasında çalışan iki genç çocuk sınava giremediler. LGS sınavına giren çocuklar sınavda ter dökerken, Abdulkadir ve Furkan ise tarlada soğan toplayarak ter döktü. 

Tarım işçisi olarak her yıl göç veren Şanlıurfa'da bu yıl da manzara aynıydı. Geçim kaynağı elde etmek üzere aileleri ile Hatay'a giden Abdulkadir ve Furkan, sınava girememenin üzüntüsünü fazlasıyla yaşadılar. 

YETKİLİLER DEVREYE GİRSEYDİ BÖYLE OLMAZDI!

Şanlıurfalı Abdulkadir ve Furkan, sınava girenler gibi şanslı değildi fakat, Edirne'de ameliyat olduğu için sınava gidemeyen Arda Yaşaroğlu için deyim yerindeyse sınav ayağına geldi. Apandisit ameliyatı olan Arda için yetkililer devreye girdi ve hastane odasında LGS'ye sınavına tabî tutuldu. Urfalı çocuklar için de buna benzer bir çaba sarf edilebilirdi. Tarım işçisi olarak her yıl göç eden onlarca öğrenci var ve bu senaryo her yıl yaşanıyor. 

SAHİPSİZ MEMLEKET URFA

Abdulkadir ve Furkan sınava giremeyen isimlerden sadece ikisi. Bunlar gibi onlarca sınava giremeyen öğrenciler var. Tarlada çalışan çocuklar için bir sınav alanı oluşturulabilirdi lakin memleketin eğitim sorunlarıyla ilgilenen kimsenin olmaması da ayrı bir dert. Yaşanan bu sorunlardan dolayı Şanlıurfa eğitim alanında her yıl son sırada yer alıyor.

Urfa'da muhalif partiler ise şu sözlerle sitemlerini dile getirdiler;

"Bugün LGS sınavı vardı... Urfalı olan Abdülkadir ve Furkan Hatay / Kumlu'da mevsimlik işçi olarak çalıştığından dolayı LGS sınavına giremedi... Şanlıurfa'nın 14 Milletvekiline sesleniyorum; Bu çocukların vebali kimin boynundadır. Vicdanınız sızlıyor mu acaba ???

Resim

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2021, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195