Title of a News Article

TED Koleji'nde komşu köyün delisi vardı

TED Koleji'nde komşu köyün delisi vardı
banner206

ŞANLIURFA Milli Eğitim Bakanlığı müfredatını harfiyen uygulamanın yanı sıra görsel sanatlar eğitimleriyle de öğrencilerin yaratıcılıklarını ve var olan yeteneklerini keşfetmelerine imkan tanıyan TED Şanlıurfa Koleji’nin ortaokul Tiyatro Kulübü öğrencileri, Üstün Dökmen’in “Komşu Köyün Delisi” adlı oyunu başarıyla sahnelediler.

Geleceğe güvenle bakan, özgüveni yüksek, değerlerine bağlı nesiller yetiştiren TED Şanlıurfa Koleji’nin Konferans Salonu’nda sahnelenen oyunu, okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler birlikte izlediler. İzleyenleri kahkahalara boğan oyunda yeteneklerini sergileyen öğrenciler, bol bol alkış aldılar.

Yönetmenliğini Ümran Demirkol’un yaptığı, müziği Fatih Ünlü, Duygu Işıkhan ve Faruk Ünlü’ye, ses ve ışık Göksenil Tüysüz’e, kostümü Gül Doğan, Ece Doğan ve Vesile Satış’a ait olan oyunun sahne amirliğini Beşir Acar üstlendi.

Elif Dedecan, Elif Yekbun,Beren Çakır, Esma Aydınlık, Büşra İpeksever, Merve Işık, Meryem Işık, Eylül Yılmaz, Ece Polat, Ahmet Yetim, Ahmet Kendirci, Suar Sağır, Ali Efe Dondurmacı, Efe Polat, Onur Çakmak, Tarık Mert Çetiner, Mir İzol, Miraç Cevheri, Boran Ender, Efe Paydaş, Duru Çardak, Ela Çakmaklı, Aslı Turan, Asmin Turan ve Feridun Efe Çakmaklı’nın rol aldığı oyunu izleyenler adeta kahkahaya boğuldular.

TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, öğrencilerin başarıyla sergiledikleri oyunla gurur duyduklarını belirterek, emeği geçen tüm mesai arkadaşlarına teşekkür etti. Şamat, bu tür etkinliklerle öğrencilerin yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağlamanın yanı sıra, grup çalışmasına yönlendirerek, ekip çalışması anlayışını da güçlendirmek istediklerini bildirdi.

Arif Kemal Şamat, “Sanat ve estetik anlayışı gelişmiş bireylerin "dünya insanı" standartlarına ve kapasitesine ulaşacağına inanıyoruz. Bu inançla öğrencilerimizi geleceğe dönük bilinçli, özgüven sahibi, duyarlı, üretken, estetik donanımı gelişmiş bireyler olarak yetiştirmeyi amaçlıyoruz. İleride hangi meslek, hangi uğraş içine girerlerse girsinler, öğrencilerimizin sanat zekasının farkına varmış, duyarlı bireyler olarak mezun olmalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

OYUNUN ANAFİKRİ

Delisi olmayan bir köy olan Çavuldur Köyünde muhtar seçimleri yaklaşmaktadır. Yıllardır aynı olan Muhtar Halis Ağa, Bu seçimde her şeye muhalif olan Tahir in ve rakibi Tırmıkçı Hüseyin Ağa’nınnın kendisine yine muhalif olacağını sezer ve nitekim öyledir. Muhtar bunun üzerine bir icraat yapıp oyları toplamak ister. Ve tüm köylerin bir delisi olduğunu düşünüp gazeteye köyümüze deli aranıyor diye bir ilan bastırır. Psikoloji bölümünde okuyan Tolga ise bu ilanı görür ve üniversite bitirme tezine mükemmel bir konu olacağını düşünüp başvurur ve böylece Deli Hamdi karakterini oluşturur. Köy halkı ise Deli Hamdi’nin etrafında dönmeye başlar.

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2018, 09:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195