Title of a News Article

TED Kolejinde anlamlı sergi

TED Kolejinde anlamlı sergi
banner206
  TED Şanlıurfa Koleji öğrencisi Duru Yağmur Çardak, öğretmenlerinin de desteği ile, ‘Duru Düşler’ ismini verdiği ilk kişisel resim sergisini eğitim gördüğü okulda açtı.
 
Nitelikli eğitim gücü ve tam donanımlı kampusu ile eğitim öğretime başladığı ikinci yılında adından başarıyla söz ettiren TED Şanlıurfa Koleji, hayata geçirdiği uygulamalarla özgüveni yüksek, geleceğe umutla bakan nesiller yetiştiriyor. Saha çalışmaları ve eğitsel etkinliklerle eğitim, öğretimi sınıfın dışına taşıyan TED Şanlıurfa Koleji’nde öğrencilerin yeteneklerini keşfetmesine de imkan sağlanıyor.
Kalıplaşmış ve klasik metotlarının dışında eğitim veren TED Şanlıurfa Koleji, örnek bir projeye imza atarak, 6. Sınıf öğrencisi Duru Yağmur Çardak’ın ilk kişisel resim sergisine ev sahipliği yaptı.
TED Şanlıurfa Koleji yönetiminin desteği, Görsel Sanatlar öğretmeni Sabiha Gül Nahya’nın öncülüğünde organize edilen sergi yoğun ilgi gördü.
Serginin açılışını yapan TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, Duru Yağmur Çardak’tan hayal dünyasını resmettiği tablolar hakkında bilgi aldı.
Sergiyi gezen diğer öğrenciler de, arkadaşlarının yaptığı resimleri büyük bir hayranlıkla inceledi.
 
PROJENİN İLK HALKASI
TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, Duru Yağmur Çardak’ın açtığı resim sergisinin uzun zamandır planladıkları projenin ilk halkasını oluşturduğunu söyledi.
Okulun diğer öğrencilerine de yıl içerisinde yaptıkları eserleri sergileme fırsatı vereceklerini belirten Şamat, “TED Şanlıurfa Koleji olarak, çocuklarımızın sadece akademik olarak değil sosyal, sportif, sanatsal faaliyet anlamında da kendilerini geliştirmelerini istiyoruz. Bu amaçla böyle bir projeyi hayata geçirmeye karar verdik. Bu nedenle yıl içerisinde eserlerini sergileme imkanına kavuşan öğrencilerimizin yeteneklerini keşfetmesine olanak tanıyoruz. Öğrencilerimizin kişisel gelişimi açısından önemli olacağına inandığımız projenin başlangıcını ise 6. sınıf öğrencimiz olan Duru Yağmur Çardak’ın sergisiyle yaptık” dedi.
 
SERGİLER DEVAM EDECEK
Kampus içerisinde öğrencilerin eserlerini sergileyebilecekleri yeni platformlar oluşturacaklarını da dile getiren Şamat, “Amacımız, çocuklarımızın sanata bakış açılarının olumlu yönde gelişmesini sağlamak. Açılışını yaptığımız serginin kahramanı olan öğrencimiz Duru’yu ve öğretmenimiz Gül Hanımı çocuklarımıza bu fırsatı verdiği için tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte yine çocuklarımızın açacağı sergilerde bir araya geleceğimizin sözünü veriyorum” ifadelerini kullandı.
İlk gün TED Şanlıurfa Koleji’nin fuayesinde açılan sergi, diğer günlerde ise okulun farklı bölümlerinde ziyarete açık kalacak.

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2017, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195