Title of a News Article

TED'li öğrencilerin dersi daha farklı...

TED'li öğrencilerin dersi daha farklı...
banner206
 TED Şanlıurfa Koleji öğrencileri öğretmenleri nezaretinde ziyaret ettikleri mahalle muhtarlarından, “dilekçe ve bilgi edinme hakkının kullanılması” konularını öğrendi.

89 yıllık kültürü ve nitelikli eğitim gücü ile donanımlı nesiller yetiştiren TED Şanlıurfa Koleji’nde öğrenciler, sınıfta edindikleri bilgileri yaşayarak öğreniyor.

BİLGİ EDİNMEYİ BİR DE MUHTARA SORDULAR!

Yüksek donanımlı bir kampus ortamında eğitim alan TED Şanlıurfa Koleji öğrencileri, öğretmenlerin derslerde anlattığı “dilekçe ve bilgi edinme hakkının kullanılması” konularını mahalle muhtarlarına sordu. Öğretmenleriyle birlikte ziyaret ettikleri yerel idarenin halkın en yakın temsilcisi, muhtarları soru yağmuruna tuttu.

BİLGİYE ULAŞMAK HER BİREYİN HAKKI

Yöneltilen sorulara tek tek yanıt veren muhtarlar, bilgi edinme hakkının, bireylerin devlet kurum ve kuruluşlarının görevlerinden dolayı sahip oldukları bilgilere ulaşabilme hakkı olduğunu ifade etti. Her bireyin kendisiyle doğrudan ilgili olsun veya olmasın, merak ettiği herhangi bir bilgiye ulaşma hakkına sahip olduğuna dikkat çektiler.

BİREYLER YÖNETİME DAHİL OLUR

Bilgi edinme hakkıyla kamu kurum ve kuruluşlarının şeffaflaştığını ve bilginin demokratikleştiğini belirten muhtarlar, bireylerin bu şekilde yönetime dahil olduğunu ifade ettiler.

Karşılaştıkları sorunlar karşısında nasıl dilekçe yazacakları ve bilgi edinme hakkını nasıl kullanacaklarını da açıklayan muhtarlar, öğrencilerin akıllarında kalan tüm sorulara cevap verdi.

YAŞAYARAK PEKİŞTİRİYORLAR

TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat, eğitim ve öğretimde farklı yöntem ve metotlardan faydalandıklarını belirterek, TED Şanlıurfa Kolejin’de öğrencilerin sınıfta aldıkları bilgiyi, yaşayarak pekiştirdiklerini söyledi. Şamat, “Okulumuzda eğitim ve öğretimi zenginleştirmek amacıyla bilişsel, fiziksel, sosyal ve duygusal ihtiyaçlar çerçevesinde farklı yöntem, teknik ve uygulamalardan yararlanılıyor” dedi.

BİLGİNİN OLDUĞU HER YER OKULDUR

TED Şanlıurfa Koleji’nde eğitim ve öğretimin sadece sınıflara hapsedilmediğini de dile getiren Şamat,

“Bilginin olduğu her yer okuldur. Bu anlayıştan hareketle öğretmenlerimiz nezaretinde mahalle muhtarlarını ziyaret eden öğrencilerimiz sınıfta edindikleri bilgileri bir de konunun uzmanlarından dinleyerek öğrendiler” diye konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2017, 09:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195