Title of a News Article

Üniversiteden Siverek'e müjde

.

Üniversiteden Siverek'e müjde
banner206

 Harran Üniversitesi bünyesinde açılacak olan Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesinin alt yapı çalışmaları kapsamında Siverek’te okul binası teminine yönelik çalışma başladı.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Üniversite Genel Sekreteri Abdülhalim Dündar, Rektör Yardımcıları Prof.Dr. Abuzer Pınar ve Prof.Dr. Şerafettin Çelik, Siverek Kaymakamı Vural Karagül ve Belediye Başkanı Resul Yılmaz ile beraber Harran Üniversitesi bünyesinde açılacak olan Uygulamalı Bilimler Fakültesinin, Uluslararası Ticaret, Lojistik ve Muhasebe ve Finansman bölümleri için eski devlet hastanesi ile eski hükumet konağında incelemelerde bulundu.

Önceki gün Siverek’te belediye başkanı, kaymakamlık ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir toplantı yaptıklarını belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, “Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesinin eğitim öğretime açılması için Siverek Kaymakamlığı, belediye ve STK’larla bir toplantı yaptık. Toplantıda fakülte binasının yeri ve açılacak bölümler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Siverek Kaymakamlığı fakülte binası için iki adet yer gösterdi. Binalarda heyet olarak incelemelerimizi yaptık” dedi. Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesinin faaliyete girmesi için ayrıca öğretim üyesi alımının yapılacağını söyleyen Rektör Taşaltın, “Biz inceleme yaptığımız binalar ile ilgili üniversite olarak bir değerlendirme yapacağız. Değerlendirme yapıldıktan sonra şu an açılmış olan bölümler için öğretim üyesi alımına başlanacak. Sonrasında ise öğrenci alımı ile ilgili YÖK’e başvuru yapacağız” diye konuştu.

Siverek’te bulunan Siverek Meslek Yüksekokulu'nda Bilgisayar Programcılığı, Gıda Teknolojisi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programlarına ek olarak yeni bölümler açmayı planladıklarını söyleyen Prof.Dr.Ramazan Taşaltın, “Ayrıca şu an mevcut Meslek Yüksek Okulu bünyesinde yeni bölümler açılması için çalışmalar yapacağız” dedi. Kaymakam Vural Karagül ise, ilçe için yapacakları en önemli hizmetin bir an önce fakültenin hizmete girmesini sağlamak olduğunu belirtti. Karagül, "Bu çalışmaları yerinde incelemeye gelen Harran Üniversitesi rektörümüz Prof. Dr. Ramazan Taşaltın ve beraberindeki heyet ile okulumuzu açabileceğimiz alanları gezdik. Tüm hemşerilerime şunu belirtmek isterim ki en kısa zamanda ilçemizde Uygulamalı Bilimler Fakültesinin hizmete girmesi için tüm imkanları kaymakamlığımız olarak seferber edeceğiz. Bu konudaki duyarlılıktan dolayı rektör hocama da teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Kasım 2015, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195