Title of a News Article

Urfa'da bir ilk gerçekleşti

.

Şanlıurfa’da ilk kez “Kitap Fuarı” açıldı. 19 Haziran’a kadar açık kalacak fuara yaklaşık 50 yazar katılarak, sevenleriyle buluşacak.

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından düzenlenen 1. Kitap Fuarı, Topçu Meydanı’nda düzenlenen törenle açıldı. 75 Yayınevinin bulunduğu fuarın açılışına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Abdulkadir Açar, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz 
İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Karageçili, CHP İl Başkanı Aziz Aydınlık ve kitapseverler katıldı.

Yazar Vehbi Vakkasoğlu ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Abdulkadir Açar’ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Vali İzzettin Küçük, kitap okumanın öneminden bahsetti.

 AÇAR, "KİTABI SANAL ALEMDE DEĞİL, KOKUSUNU KOKLAYARAK OKUMAK LAZIM"

İlk emrettiği oku olan bir dine mensubu olduklarını belirten Açar, "Dünya'da teknoloji çok büyük bir hızda gelişmekte. Ama bir birine karışmış kanı bir birinden ayrıştırmış bir teknoloji daha icat edilmedi. İnşallah ebediyete kadar bu coğrafyada yaşamaya devam edeceğiz. Yeter ki sorgulamayı ve okumayı bilelim. Aynı zamanda bir eğitimci olarak bizlere çok büyük görev düşmekte. E-Kitap denilen bir akım başlamış yalnız sanal alemde kitap okumamak değil, kitabın kokusunu koklayarak okumak lazım. Bu gün burada 75 yayın evi ve 50 güzide yazarımızın katılımıyla bu güzel fuarda emeği geçen başta Şanlıurfa Valimiz Sayın İzzettin Küçük'e, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi'ye ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Vali Küçük; “Sosyal medyanın beyne katkısı yoktur”

 Suyun ve kitabın yerinin doldurulamayacağını dile getiren Vali Küçük, “Günümüzde bir akım var; İnternet, sosyal medya, e iletişim ve benzeri. Bundan emin olun, bilim adamlarının tespiti; Bunların beyne hiçbir katkısı yoktur, iletişime katkısı vardır ama zihnin işlemesine, zihnin daha derinlikli, daha kapsayıcı, daha anlamaya yönelik bir değeri yok. Çünkü beyin bu aletlerin karşısında pasiftir, sadece kitapta aktiftir.  Kitabın yerini hiçbir şey dolduramaz” dedi.

Daha sonra Vali Küçük ve diğer protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek, Kitap Fuarı kitapseverlere açıldı. Vali Küçük ve beraberindekileri, Kitap Fuarında bulunan 75 yayınevine ait kitap standlarını gezdi. Fuarın 19 Haziran’a kadar açık kalacağı öğrenildi.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2016, 18:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195