Title of a News Article

Urfa'da bir ilk!

Geçirdiği trafik kazasında annesi ve kuzenini kaybeden ve kendisi de kısmi felç geçiren ortaokul öğrencisi için Adıyaman'da tedavi gördüğü hastanede bir oda sınıfa çevrildi.

Urfa'da bir ilk!
banner206

 1 Aralık Ortaokulu öğrencilerinden 13 yaşındaki Seren Esmer, Şanlıurfa yolunda 3 ay önce teyzesi Rukiye Altun'un kullandığı otomobilin kamyonla çarpıştığı kazada annesi ve kuzenini kaybetti. Ağır yaralı olarak kurtulduğu kazada kısmi felç olan Esmer, Şanlıurfa'daki tedavisinin ardından bir süre önce Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.



Tedavisi hastanede devam ettiği için eğitiminden geri kalan Esmer için yakınları, hastane yönetimi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yardım istedi. Bunun üzerine hastanede kullanılmayan bir oda sınıfa çevrildi.



Milli Eğitim Müdürlüğünce görevlendirilen 6 öğretmenin hastanede dönüşümlü olarak ders vermeye başladığı Esmer, eğitimine devam etmenin mutluluğunu yaşıyor.



Seren Esmer, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazada annesi ve kuzenini kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını söyledi.



Tedavi sürecinde ailesinin ve hastane çalışanlarının yardımıyla öğrenimine devam etme imkanı bulduğunu anlatan Esmer, "Bu yıl 8'inci sınıfa başlamam gerekiyordu ancak tedavi devam ettiği için okula gidemedim. Öğretmenlerim burada bana ders veriyor. Bazen arkadaşlarım da yanıma gelip derslere eşlik ediyor. Eğlenceli oluyor, emeği geçenlere teşekkür ederim." dedi.



Seren Esmer, ayrıca yüksek öğrenimini tıp alanında sürdürüp doktor olmayı amaçladığını sözlerine ekledi.



"Eğitimden geri kalmasın"



Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya da bir öğrencinin bile eğitimden geri kalmasını istemediklerini belirtti.



Uygulamanın Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinin desteğiyle hayata geçirildiğini aktaran Kızılkaya, "6 farklı branşta öğretmenlerimiz Seren'e ders vermek üzere hastaneye geliyor. Bu kızımızın eğitim hayatının sorunsuz devam etmesi için elimizden geleni yapacağız." dedi.



Hastane Başhekimi Doç. Dr. Fatih Doğan ise Seren'in şu anda kısmi felçli olduğunu ve tedavisinin sürdüğünü ifade ederek uzun bir tedavinin ardından Seren'in yeniden sağlığına kavuşma imkanına sahip olacağına değindi.



Doç. Dr. Doğan, hastanın bu süreçte eğitimini sürdürmesi için de ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2017, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195