Title of a News Article

Urfa'da EBA Destek Noktası açıldı

Urfa'da EBA Destek Noktası açıldı
banner206

Milli Eğitim Bakanlığı, aileleri EBA TV izlemeleri için gerekli şartları oluşturamayan öğrenciler için 81 ilde bin 420 EBA destek noktası kurdu.

Eğitimin uzaktan yapıldığı salgın süresince evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrencilerin EBA'ya erişimini sağlamak için yurt genelindeki okul ve kurumlarda hazırlanan EBA Destek Noktalarının tanıtım toplantısı, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'un katılımı ile online olarak gerçekleştirildi.

81 ilde hazırlanan EBA Destek Noktalarının tanıtım toplantısına Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulkerim Yavuz, Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz, okul idarecileri, öğretmenler ve evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrenciler Karaköprü Ayşe Hümeyra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi EBA Destek Noktasından katıldı.

Toplantı sonrası bir açıklama yapan İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer, tüm dünyayı ilgilendiren bir salgın sürecinden geçildiğini, bu süreçte uzaktan eğitimin Bakanlığımızın olmazsa olmazlarından olduğunu belirterek, '' ilimizde salgın süresince evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan öğrencilerin EBA'ya erişimini sağlamak için 149 okul tespit ettik ve 181 noktayı EBA Destek Noktası olarak belirledik. Bu sayıyı 350'ye çıkarıp ilimizde tüm öğrencilerimize ulaşmak istiyoruz. Biz istiyoruz ki bu süreçte hiçbir öğrencimiz eğitimin dışında kalmasın. '' dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195