Title of a News Article

Urfa'da ki bu okulda heyecan vardı...

.

Urfa'da ki bu okulda heyecan vardı...
banner206

 Şanlıurfa’da bugün 56 Bini Suriyeli olmak üzere 664 Bin öğrenci karne alarak, yarıyıl tatiline girdi. Karne heyecanının yaşandığı bir okul da 2002 vakıflar İ.Ö 4-A Sınıfı oldu. 2002 Vakıflar ilköğretim okulunun en başarılı sınıfı olarak gösterilen 4-A sınıfında karne dağıtım töreni yaşandı.

Türkiye'de Okul öncesinde 1 milyon 181 bin 143, ilkokulda 5 milyon 360 bin 703, ortaokulda 4 milyon 873 bin 431, ortaöğretimde 4 milyon 244 bin 699 öğrenci ile açık öğretim okullarında okuyan öğrenci dahil olmak üzere 17 milyon 535 bin 236 öğrenci bugün yarıyıl tatiline girdi.

Şanlıurfa’da bugün 50 Bini Suriyeli olmak üzere 664 Bin öğrenci karne alarak, yarıyıl tatiline girdi.  2002 Vakıflar İlköğretim Okulu’nda da karne sevinci yaşandı. 4-A Sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Dilek Sümer’in ellerinden karneyi alırken, notları iyi olan öğrencilerin mutlu olduğu görüldü. Ayrıca Öğretmen Dilek Sümer tarafından başarılı öğrencilere hediyeler verilirken, 4-A Sınıfı öğrencileri yarıyıl tatiline toplu hatıra fotoğrafı çekerek girdi.  Sınıf Öğretmeni Dilek Sümer öğrencilerine tavsiyede bulunarak' Bol bol geziniz, iki haftalık tatilde gönülünüzce eğlenin, fırsat buldukça eski kitap okumayı ihmal etmeyin, iki hafta sonra sizleri enerji dolu görmek istiyorum'dedi. 

öte yandan Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük, Milli Eğitim Müdürü Metin ilci, Haliliye Milli Eğitim Müdürü Mehmet Vural, Veysel Karani Anadolu İmam hatip lisesinde düzenlenen karne dağıtım törenine katıldılar. Vali Küçük burada yaptığı konuşmada 
Öğrencilerimizin karnesi aynı zamanda velilerin ve bizlerinde karnesidir. Sadece öğrencilerin karnesi değildir. Velilerinde, anne babalarında karnesidir. Anne babaya da karne veriyoruz. Yani nasıl başarılarıyla iktidar ediyorsak, eğer bir eksiklik veya bir kusuru varsa sadece öğrenciye yönelmek yanlış. Sadece sorumlu öğrenci değil. Bir kere kızmak çok yanlış. Moralini motivasyonunu kendine güvenini aşağıya çeker. Sadece gençlere ve okul öğrencilerine açık olacak sinema etkinliğinin 1 ay içerisinde devreye gireceği söyleyen Küçük “Arkadaşlar size bir müjdem var, yeni bir sinema açacağız. Sadece gençlere, okul öğrencileri gidecek yakında yaklaşık 1 ay içeresinde devreye giriyor. Sadece öğrencilere bedava. Bütün okullar olarak devir dayım şeklinde bedava sinema, en güzel filimler izleteceğiz. Artık gençlerin sineması olacak” dedi

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2016, 14:26
YORUM EKLE
YORUMLAR
Eylül
Eylül - 8 yıl Önce

BU benim sınıfı

Melek Nur Kaplama
Melek Nur Kaplama - 8 yıl Önce

Tebrik ederim ama takdir almasını isterdim

SIRADAKİ HABER

banner195