Title of a News Article

Urfa, elde edilen gelirle Türkiye üçüncüsü oldu

Urfa, elde edilen gelirle Türkiye üçüncüsü oldu
banner206

Şanlıurfa, Meslek Liselerinde Üretimden Elde Ettiği Gelirle Türkiye Üçüncüsü Oldu.

Şanlıurfa Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Döner Sermaye İşletmesi, üretimden elde ettiği gelirle Ankara ve İstanbul’dan sonra Şanlıurfa'ya Türkiye üçüncülüğü getirdi.

2015 yılında 25.000,00 TL sermaye tahsis edilerek üretim faaliyetine başlayan Döner Sermaye İşletmesinin şimdiki sermayesi 250.000,00 TL. 

Elde edilen Türkiye üçüncülüğü hakkında bir açıklama yapan Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İsmail YAPICIER şunları söyledi: Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonunda belirlenen diğer tüm hedeflerle eş değerde yoğunlaştığımız 6. Hedef olan “Mesleki ve Teknik Eğitimde Eğitim-İstihdam-Üretim İlişkisi Güçlendirilecek” hedefi doğrultusunda özel bir çaba sarf ediyoruz. Bugün bu çabamızın sonuç vermesi ve elde ettiğimiz bu yüz akı seviye bizleri çok mutlu etti. Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; Mobilya ve İç Mekân Tasarımı, Metal Teknolojisi, Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Grafik ve Fotoğraf, İnşaat Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi, Tekstil Teknolojisi, Bilişim Teknolojileri alanları olmak üzere toplam 8 alanda eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren bir okulumuz.8 alanın tamamı Döner Sermaye İşletmesi kapsamında ve üretim sipariş usulüyle yapılmaktadır.Muazzam bir fabrika gibi çalışan okulumuzda hedefimiz daha fazla alan açmak ve her açılan yeni alanda üretimi sürdürmek.Hedefimiz her bir alanda üretilen ürünlerin hem yurt içi piyasalarda alıcısına ulaştırılarak Türkiye derecesi yapmayı sürdürmek ve üretilen her bir ürünle yurtdışı piyasalarda hak ettiğimiz yeri almak.Böylece ülkemize döviz girdisi sağlamak. Tüm eğitim paydaşlarıma güveniyorum. Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde mesleki ve teknik eğitim kurumlarımızın kazandığı bugünkü yüksek teveccüh, haklı itibar büyük bir gayretin sonucudur.Bu sonucu koruyup geliştirmek en başta benim ve tüm eğitim paydaşlarının görevidir. Her bir mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumumuzu parlayan bir yıldıza dönüştürene kadar çabamız sürecek.2020 yılının ilk 4 ayındaki toplam cirosunu 2021 yılının ilk 4 ayında % 560 gibi rekor bir düzeyde artıran Karaköprü GAP Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bu çabamızın değerli bir örneğidir. Örneklerimizi çoğaltma taahhüdü ile tüm kademelerdeki yönetici,öğretmen ve öğrencilerimizi ayrı ayrı tebrik ediyor, öğrenci velilerimize teşekkür ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2021, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195