Title of a News Article

Urfa’da öğrencilere TEOG deneme sınavı

.

Urfa’da öğrencilere TEOG deneme sınavı
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen TEOG 3. Deneme sınavı 13 ilçede 670 okulda 41.520 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Şanlıurfa kent merkezinin yanı sıra 13 ilçenin tümünde kırsal bölgeleri de kapsayan deneme sınavı 670 okulda yapıldı. 41.520 öğrencinin katılımının sağlandığı deneme sınavında gençlerin sınav heyecanını aşması ve motivasyonunun arttırılması amaçlanıyor.

Sınav öncesi okullara giderek çalışmaları takip eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, öğrencilere başarılar diledi. Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere yönelik yatırımlarının süreceğini belirten Başkan Çiftçi, öğrencilere "Sizin için çalışıyoruz" dedi.

Haleplibahçe Mahallesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulundaki sınıflara kısa ziyaretinde gençlere nasihatlerde bulunan Başkan Çiftçi, "Milli Eğitim Müdürlüğümüzle bu projeyi yürütüyoruz. Büyükşehir olarak LGS, LYS, TEOG deneme sınavlarıyla 250 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz. 670 okulda 41.520 öğrencimize ulaştık.

Deneme sınavları sizlere pratiklik kazandırıyor" diyerek 2017-2018 yılında eğitime desteklerinin süreceğini sözlerine ekledi.

 

'KENDİNE GÜVENEN BAŞARILI OLUR'

Hayatın bir sınav olduğunu ve sınavlardan korkmamak gerektiğini belirten Başkan Çiftçi: "Kendinize güvenin. Elinizden geleni yapın. Muhakkak bir başarı gelir" diyerek öğrencilere başarılar diledi.

Şanlıurfa'da tüm öğrenciler için Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen TEOG deneme sınavının çok önemli bir organizasyon olduğuna dikkat çeken İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan: "Bu deneme sınavları çok önemli bir organizasyon ve masraflı bir iştir. Biz kurum olarak tek başımıza bu organizasyonu yapamayız. Birlikte yapıyoruz" diyerek öğrencilere hayallerinin yüksek olması halinde hedeflerine ulaşabileceklerini öğrencilere tavsiye etti.

Başkan Çiftçi ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan birlikte öğrencilere deneme sınavı kitapçıklarını dağıttı. Öğrencilerin çok çalışarak başarılı olmalarını tavsiye eden Başkan Çiftçi, öğrencilerden kendilerini güvenmelerini ve iyi yetiştirmelerini istedi.

Eğitim projesi kapsamında 2017 yılının da planlamasını yapan Büyükşehir Belediyesi yeni yılda 250 bin öğrenciye ulaşmayı amaçlıyor. TEOG, LYS ve YGS sınavlarına 2017 yılında devam edecek olan Büyükşehir, yine tüm kırsal bölgeleri kapsayan 13 ilçenin tümünde deneme sınavları gerçekleştirecek. TEOG'da 188 bin, YGS ve LYS'de ise 66 bin öğrenciyi kapsayacak deneme sınavları yıl içerisinde belirlenen farklı günlerde gerçekleştirecek.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 13:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
isimsiz
isimsiz - 7 yıl Önce

Nerden 13 ilçede yapıldı admin yalan haber yapmayın

SIRADAKİ HABER

banner195