Title of a News Article

Urfalı Güneş'le Yine Gurur Duyduk

​​​​​​​Şanlıurfa'nın Gururu Halil Güneş Başarıya Doymuyor.

Urfalı Güneş'le Yine Gurur Duyduk
banner206

İl Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Yapıcıer’den daha önce Kanada merkezli uluslararası Caribou Matematik Yarışmasında Dünya Birincisi olan Eyyübiye Günbalı İlkokul 2. sınıf öğrencisi olan Halil Güneş'e ikinci bir tebrik mesajı daha geldi.

Şanlıurfa'nın gururu 8 yaşındaki Halil Güneş; katılmış olduğu Tüm Akıl ve Zeka Oyunları Federasyonu (TAZOF) tarafından düzenlenen Türkiye 1. Oyuncu Beyinler Turnuvası'nın ilk iki tur elemesini geçerek; 19 Haziran' da gerçekleştirilen final turunda ilkokul kategorisinde ilk 10’a giren öğrencilerin arasında yer aldı.

Turnuva ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç kategoride, üç aşama halinde  düzenlendi. Turnuvanın ilk iki aşaması eleme aşaması, son aşama ise final aşamasıydı. Salgın sebebiyle turnuvanın ilk iki aşaması online olarak, final aşaması ise yüz yüze gerçekleştirildi. Halil Güneş, ilkokul  kategorisinde 1. aşamada eleme turuna katılan 8 bin 516 kişi arasından, istenilen başarıyı elde ederek 2. tura katılma hakkı kazandı. Yine 2. aşamada  da Türkiye genelinde ilkokul kategorisinde tura katılan bin 721 kişi arasından başarı elde edip adını Türkiye finaline katılacak olanların arasına yazdırdı.

Halil, yüz yüze gerçekleştirilen final aşamasında; finale katılan ilkokul kategorisindeki  239 kişi arasından  Türkiye 5. ligi derecesini elde etti. Turnuvada kazandığı  bu başarı sayesinde TAZOF tarafından vaat edilen 5. olan öğrenciye verilecek olana  1000 TL para ödülünü ve ilk 5’e girenlere verilecek olan madalya ödülünü almaya hak kazandı.

Halil bu turnuvaya yaklaşık 4 ay boyunca hazırlanmıştır. Okul yöneticilerinin destekleriyle Turnuvaya hazırlanırken, onun zeka oyunları üzerine yönelmesini sağlayan sınıf öğretmeni Özlem Bavlas'ın  yanında; ona uzaktan bu oyunlar üzerine eğitim verip, onu bu turnuvaya hazırlayan Muhammed Kaba öğretmeni ile çalıştı. Çok çalışarak ve büyük emek vererek hazırlandığı bu turnuvada Halil Güneş, sadece kendi yaş düzeyinin değil katılan tüm ilkokul öğrencilerinin arasından bu başarıya ulaştı. Başarılarının devamını dileyen İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Yapıcıer; "Böylesi güzel başarıların ilimize kazandırılmasında emeğini,desteğini esirgemeyen öğretmen arkadaşlara da şükranlarımı iletiyorum" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195