Title of a News Article

Vali Erin, Açılışları Kadınlara Yaptırdı

Şanlıurfa'da yapımı tamamlanan iki okulun açılışını kadınlar yaptı.

Öğrenci sayısıyla Türkiye’nin en büyük ili olan ve eğitim yatırımlarında liderliği elinde bulunduran Şanlıurfa’da geçen yıl inşasına başlanan 393 okuldan ikisi daha eğitim öğretimin hizmetine sunuldu.
Şanlıurfa Haliliye İlçesine bağlı Çekçek ve İkiağız köylerinde yapımı tamamlanarak eğitim öğretimin hizmetine sunulan okullar için düzenlenen açılış törenine katılan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 2019 yılı sonuna kadar tüm okullarda ikili eğitimi sona erdirmek, taşımalı eğitimle gelen sorunları asgariye indirmek için çaba sarfettiklerini söyledi.
Haliliye ilçesinde yer alan Çekçek ve İkiağız köylerinde hizmete sunulan okulların açılış töreni, şehitlerin huzurunda bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Törenlerde birer konuşma yapan Vali Erin, geçen iki yıl boyunca inşa edilen eserlerin açılışının gerçekleştirilmeye başladığını hatırlatarak, Haliliye ilçesine bağlı Çekçek ve İkiağız İlkokullarının inşaatlarına geçen yıl Mart ayında başlandığını ve 2019 yılı başında tamamlanarak bugün açılış töreninin yapıldığını söyledi.
Okulların Şanlıurfa’ya hayırlı uğurlu olmasını dileyen Vali Erin, “Burada eğitim öğretim görecek yavrularımızın memleketine, milletine, Al Bayrağımıza, kutsal değerlerimize, inancına sımsıkı bağlı bir şekilde yetişmelerini diliyorum” dedi.
Şanlıurfa’da son 15 yılda yapılan eğitim yatırımlarının üzerine son iki yılda inşa edilen okullarla birlikte bir çok ilçede sınıf mevcutlarının 25-27 seviyesine düştüğü ifade eden Vali Erin, 2019 yılı sonuna kadar tüm okullarda tek dönem eğitim sistemine geçmeyi hedeflediklerini söyledi.
Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz da, Haliliye ilçesinin 376 bin nüfusa sahip olduğunu ve 112 bin 240 öğrencinin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı devlet okullarında eğitim gördüğünü ifade ederek, “Bu çocuklarımızın 45 bini ilkokul öğrencisi. Gerçekten de çok büyük bir genç nüfus potansiyeline sahibiz. 112 bin öğrencinin yetiştirilmesinin büyük bir sorumluluk olduğu bilinci içerisindeyiz” diyerek, yeni açılan okulların hayırlı olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan ise, son bir buçuk yıl içerisinde Haliliye ilçesine 560 derslik yapıldığını, il genelinde inşaatına başlanan 393 okulun tamamının ise yıl sonuna kadar eğitim öğretimin hizmetine sunulacağını ifade etti.
Açılış törenine katılan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat da, “Devlet millet elele bugüne kadar birlikte geldik. İnşallah bundan sonra da bu birlik ve beraberlik Haliliyemizi Milli Eğitim camiasında olduğu gibi diğer kamu kurumlarında da devam edecektir. Bizler inşallah elimizden geldiği kadar sizlere yardımcı olacağız” diyerek, açılışı yapılan okulların hayırlı olmasını diledi.
Törende bir konuşma yapan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Vildan Polat da şehrin eğitim ve istihdamı konusunda birlik beraberlik içinde çalışıldığını dile getirerek, “Sayın Valimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüz bir buçuk yıldır büyük çaba göstererek çok sayıda okulun açılışını sağladılar. Öğrencimiz çok, gencimiz çok. Bu konuda biz her zaman elimizden geleni yapacağız. Biraz da istihdama yönelik projeler üzerine çalışacağız. Sayın Valimiz ile birlikte yatırımcıları iş kurmaları için destekleyeceğiz” diye konuştu.
Yapılan konuşmalar ve öğrencilerin halkoyunları gösterilerinden sonra okulların açılışı okunan dualar ile yapıldı. Okulların açılış kurdelasını mahallelerde ikamet eden başta kadınlar olmak üzere vatandaşlara kestiren Vali Erin, törenlerden sonra okulun sınıflarını ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Açılış törenleri, Vali Erin ve beraberindekilerin okul öğretmenleri ile yaptığı toplantıların ardından sona erdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195